ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Οι αξιόπιστες κλειδαριες ασφαλειας είναι σημαντικές τόσο για την ασφάλεια μας όσο και για την διαχρονική και εύρυθμη λειτουργία της πόρτας μας. Οι πιο σύγχρονες, αξιόπιστες και ασφαλής κλειδαριες ασφαλειας είναι αυτές που λειτουργούν με αφαλό – κύλινδρο και διαθέτουν σύστημα προστασίας του αφαλού, το οποίο είναι ένα προστατευτικό κάλυμμα που ονομάζεται Defender.

Το defender είναι κατασκευασμένο από επισκληρυμένο ατσάλι (ατσαλομαγγάνιο), το οποίο δεν μπορεί να κοπεί με τον τροχό ούτε να τρυπηθεί με το τρυπάνι και διαθέτει περιστρεφόμενη πρόσοψη (ροδελάκι), το οποίο είναι και αυτό κατασκευασμένο από ατσαλομαγγάνιο παρέχοντας αντί-διατρητική προστασία.

Το defender διατίθεται σε τέσσερα χρώματα bronze, inox, χρυσό και μαύρο, τοποθετείται στο εξωτερικό μέρος της πόρτας, βιδώνεται από τη μέσα πλευρά, πάνω στην λαμαρίνα της πόρτας και στην κλειδαριά. Προστατεύει τον αφαλό με αποτέλεσμα ο επίδοξος εισβολέας να μην έχει καμία απολύτως πρόσβαση σε αυτόν.

ΑΠΟ ΤΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ Η ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ;

Άρα ουσιαστικά οι κλειδαριες ασφαλειας τελευταίου τύπου αποτελούνται από τρία σημεία. To defender, το σώμα – κασετίνα της κλειδαριάς που βρίσκεται μέσα στην πόρτα και τον αφαλό – κύλινδρο. Σε ότι αφορά το σώμα της κλειδαριάς, αυτό πρέπει να διαθέτει γρανάζι για την εύρυθμη και αθόρυβη λειτουργία της, πλάκα ατσαλομαγγανίου στο εσωτερικό της για να μην μπορεί να τρυπηθεί και καταπέλτη, που είναι ένα σύστημα μπλοκαρίσματος των εκτροπέων πίρων, σε περίπτωση που ο διαρρήκτης, θεωρητικά πάντα, καταφέρει και αποκολλήσει το defender.

Σε αυτή την περίπτωση λοιπόν η πόρτα παραμένει κλειδωμένη και δεν ξεκλειδώνει, μπλοκάρει. Το τελευταίο σημείο της κλειδαριάς ασφαλείας νέου τύπου είναι ο αφαλός – κύλινδρος όπου φυσικά εκεί έχουμε δεκάδες επιλογές διότι υπάρχουν πάρα πολλοί κύλινδροι που κυκλοφορούν στην αγορά.

Είναι σημαντικό ο αφαλός να είναι αξιόπιστος και ποιοτικός, όχι τόσο για την ασφάλεια μας (διότι αυτήν την αναλαμβάνει κυρίως η κλειδαριά και το defender), αλλά για την σωστή λειτουργία της πόρτας μας. Ο ρόλος του αφαλού είναι απλά να κλειδώσει και να ξεκλειδώσει την πόρτα. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνουν τα επιμέρους συστήματα της κλειδαριάς.

Αφαλοί υπάρχουν αντιγράψιμοι και μη αντιγράψιμοι, με έξι, οχτώ, δέκα, δώδεκα κωδικούς (συνδυασμούς), με ατσάλινη προστασία στο κάτω μέρος για να μην σπάνε (anti bumping, anti picking), διπλής λειτουργίας όπου να μπορούν να λειτουργούν με κλειδί και από τη μέσα πλευρά και από την έξω. Οι τιμές ποικίλουν αναλόγως με τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Κάθε αφαλός συνοδεύεται από τρία μέχρι και 7 κλειδιά αναλόγως το μοντέλο και όλοι πρέπει να διαθέτουν κάρτα ιδιοκτησίας.

Σημαντικό: Oι κλειδαριες ασφαλειας δεν μπορούν από μόνες τους να παρέχουν καμία ασφάλεια, αν δεν συνδυάζονται με μια αξιόπιστη πόρτα ασφαλείας η οποία να διαθέτει ατσάλινο φύλλο και ατσάλινη κάσα. Στην Alfino Door σας δίνουμε λύσεις ώστε η κλειδαριά ασφαλείας σας να ταιριάξει ιδανικά με το μοντέλο της πόρτας σας και να σας προστατεύσει στο μέγιστο βαθμό.

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

Μενού
Shares
Call Now Button