Πυροκουρτίνες

Πυροκουρτίνες

Στην Alfino Door θα βρείτε ηλεκτροκίνητες κουρτίνες πυροπροστασίας κατασκευασμένες από ειδικό πυράντοχο υαλούφασμα και με ίνες από ανοξείδωτα συρματίδια.

Διαθέτουν αυτόματο μηχανισμό απομανδάλωσης μέσω ηλεκτρικού πίνακα, ο οποίος είναι συνδεδεμένος με την πυρανίχνευση ή μέσω εύτηκτου συνδέσμου όταν εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Δυνατότητα χειροκίνητης λειτουργίας με ατέρμονα αλυσίδα σε περίπτωση διακοπής ρεύματος.

Οι πυροκουρτίνες έχουν παρόμοια λειτουργία με τα μεταλλικά ρολά, καθώς αναπτύσσονται κάθετα, αλλά επειδή είναι κατασκευασμένες από ύφασμα υαλοβάμβακα, είναι πολύ πιο εύκαμπτες. Επομένως μια πυροκουρτίνα μπορεί να τοποθετηθεί με ακρίβεια και εξοικονόμηση χώρου προσφέροντας παράλληλα πολύ καλό διαχωρισμό.

Ταυτόχρονα, αποτελούν μια καλή εναλλακτική λύση για την δημιουργία και τον διαχωρισμό πυροδιαμερισμάτων, καθώς προσφέρουν μια ευελιξία στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό του κτιρίου και μια υψηλή λειτουργικότητα, σε αντίθεση με τις συμβατικές λύσεις όπως είναι οι πυράντοχες ανοιγόμενες πόρτες ή τα ρολά πυρασφαλείας.

Βασικό χαρακτηριστικό των πυροκουρτινών είναι ότι καλύπτουν μεγάλα ελεύθερα ανοίγματα, χωρίς να καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο και χωρίς να έχουν ιδιαίτερο βάρος.

Η συμπαγής κατασκευή της πυροκουρτίνας την καθιστά ιδανική επιλογή για λόμπι, καταπακτές και κλιμακοστάσια όπου υπάρχει περιορισμένος χώρος.

Γιατί να επιλέξετε πυροκουρτίνες;

Οι πυροκουρτίνες – Fire curtains αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στον τομέα της πυροπροστασίας και καπνοπροστασίας και είναι μία από τις πλέον ιδανικές λύσεις για τον διαχωρισμό και την προστασία μεγάλων ανοιγμάτων.

  1. Είναι ελαφριές, ευέλικτες κατασκευές, με απόδοση αντίστοιχη των ρολών πυρασφαλείας.
  2. Μπορούν να τοποθετηθούν εντός της ψευδοροφής με την μπάρα στο κάτω μέρος να εφαρμόζει τέλεια, κλείνοντας κάθε διάκενο στην οροφή. Επίσης μπορούν να τοποθετηθούν σε τοίχο η ακόμα και σε κοιλότητα.
  3. Είναι κατάλληλες για την δημιουργία και το διαχωρισμό πυροδιαμερισμάτων.

Είναι πιστοποιημένες σύμφωνα με τα εναρμονισμένα Ευρωπαϊκά Πρότυπα ΕΝ 1634-1 & ΕΝ 13501-2, όπως προβλέπεται στο Νέο Κανονισμό Πυροπροστασίας Π.Δ. 41/2018.

Συνοδεύονται από πιστοποιητικό CE βάσει του Κανονισμού 305/2011/ΕU (CPR), το οποίο είναι υποχρεωτικό για όλα τα σχετικά προϊόντα στην Ευρωπαϊκή Ένωση σύμφωνα με το πρότυπο EN 16034:2014 system 1 (έλεγχος παραγωγής προϊόντων) και EN 13241: 2003+A2:2016.

Τύποι Πυροκουρτίνας

Πυροκουρτίνες

  • Αυτόματες

Οι περισσότερες μη στατικές πυροκουρτίνες είναι αυτόματες. Συνδέονται με το σύστημα συναγερμού πυρκαγιάς, ώστε να κατέβουν αυτόματα όταν υπάρξει πυρκαγιά.

  • Στατικές

Αυτές οι πυροκουρτίνες είναι μόνιμα τοποθετημένες σε κλειστή θέση και χρησιμοποιούνται για τον διαχωρισμό ανοικτών χώρων όπως αποθήκες ή σοφίτες.

  • Μονωτικές

Αυτές οι κουρτίνες παρέχουν επιπλέον μόνωση και εμποδίζουν να περάσει η θερμότητα στην άλλη πλευρά.

Οι πυροκουρτίνες πιστοποιούνται κατά Ε 120 και EI 120 ενώ διατίθενται σε οποιοδήποτε ral της επιλογής σας.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button