ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Σίγουρα πριν αποφασίσετε να τοποθετήσετε μια θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας στο χώρο σας το σκέφτεστε αρκετά καλά και μελετάτε κάθε πληροφορία που τις αφορά.

Ας δούμε λοιπόν, παραβιάζονται οι θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας;

Η απάντηση σε αυτή σας την ερώτηση είναι πως όχι δεν παραβιάζονται πάντα όμως υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.  Αν η πόρτα ασφαλείας πληρεί τις βασικές και απαραίτητες προδιαγραφές που πρέπει να έχει μια σωστή και ασφαλής πόρτα όπως ατσάλινη κάσα, ατσάλινο φύλλο, κλειδαριά ασφαλείας νέας τεχνολογίας (κυλίνδρου) και φυσικά να μην ξεχνάτε να την κλειδώνετε, τότε η παραβίαση της από τους επίδοξους διαρρήκτες καθίσταται αδύνατη.

Όλα αυτά βέβαια ισχύουν υπό την προϋπόθεση ότι ο διαρρήκτης δεν θα χρησιμοποιήσει βαριά εργαλεία όπως τροχό, οξυγόνο κ.τ.λ., πράγμα όμως που είναι αδύνατο να κάνει κάποιος, διότι απαιτεί πολύ χρόνο και θόρυβο, άρα ένα τέτοιο σενάριο ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας. Ένα τέτοιο γεγονός θα έκανε τους ίδιους να γίνουν αντιληπτοί από τους γείτονες γι αυτό και δεν θα το επιχειρούσαν. Συνήθως, όταν οι διαρρήκτες θέλουν να παραβιάσουν έναν χώρο προσπαθούν να είναι όσο πιο ήσυχοι γίνεται προκειμένου να μην τους καταλάβει κανείς.

Προσοχή! Όποιος έμπορας ή κατασκευαστής υποστηρίξει ότι η πόρτα του δεν ανοίγει με τροχό ή οξυγόνο, τότε πολύ απλά λέει ψέμματα. Αρκεί και μόνο να αναλογιστείτε ότι με τέτοια εργαλεία κόβονται πλοία στα ναυπηγεία.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως οι πόρτες ασφαλείας έχουν κάποιες πιστοποιήσεις κλάσεων. Οι κλάσεις αυτές που διαχωρίζονται σε 1,2,3,4,5 είναι ο βαθμός που παίρνει μια πόρτα στην προσπάθεια παραβίασης της, ο οποίος προκύπτει από δοκιμές σε πιστοποιημένα ευρωπαϊκά εργαστήρια. Φυσικά, κάθε πόρτα που ανήκει σε τέτοια κλάση διαθέτει σχετικό έγγραφο που να το πιστοποιεί ώστε να είστε και εσείς βέβαιοι για την αντοχή της.

Όλες οι μεγάλες εταιρείες πιστοποιούν τις πόρτες τους σε αυτά τα εργαστήρια. Άρα κλάση 3 για παράδειγμα σημαίνει ότι η συγκεκριμένη πόρτα παραβιάζεται σε Α χρόνο με τα Β εργαλεία και αντίστοιχα για όλες τις υπόλοιπες κλάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

Μενού
Shares
Call Now Button