ΓΙΑΤΙ ΠΟΡΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΓΙΑΤΙ ΠΟΡΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ;

Μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 1960 τα σπίτια πάρα πολλών οικογενειών στα αστικά κέντρα «έβλεπαν» στην λεγόμενη αυλή. Η αυλή ήταν συνήθως ένας μεγάλος υπαίθριος ανοιχτός χώρος, ο οποίος είχε μόνο μια κύρια είσοδο από την πλευρά του δρόμου και όλες οι πόρτες των παρακείμενων σπιτιών έβγαιναν στην αυλή. Στις περισσότερες περιπτώσεις τους καλοκαιρινούς μήνες λόγο ζέστης οι ένοικοι των σπιτιών κοιμόντουσαν το βράδυ με τις πόρτες ανοιχτές χωρίς να φοβούνται το παραμικρό και χωρίς να διατρέχουν κανένα κίνδυνο.

Με το πέρασμα του χρόνου και μέχρι το τέλος της δεκαετίας του 70′, εξαιτίας των κοινωνικών αλλαγών όλες οι «ανοιχτές» πόρτες έκλεισαν και ο κόσμος κλείστηκε πίσω από τις ξύλινες πόρτες των σπιτιών του. Αυτό συνέβη διότι κάποιες σποραδικές διαρρήξεις ανησύχησαν τον κόσμο με αποτέλεσμα να κλειδαμπαρωθεί στο σπίτι του.

Στα μέσα της δεκαετίας του 80′ δειλά-δειλά άρχισαν να εμφανίζονται στην ελληνική αγορά οι πρώτες πόρτες ασφαλείας οι οποίες ήταν όλες εισαγωγής και κυρίως προερχόμενες από την Ιταλία. Οι καταναλωτές τότε αγόραζαν πορτες ασφαλειας περισσότερο για λόγους αισθητικής και προσωπικής προβολής και λιγότερο για λόγους ασφαλείας, παρότι το κόστος της δαπάνης ήταν αρκετά υψηλό.

Στις αρχές της δεκαετίας του 90′ τα πράγματα άλλαξαν ραγδαία προς το χειρότερο. Η «εισαγόμενη» εγκληματικότητα ανέβασε το ποσοστό των διαρρήξεων κατακόρυφα. Οι διαρρήξεις έγιναν καθημερινότητα, ο κόσμος άρχισε να φοβάται πλέον για την ζωή και την προσωπική του περιουσία και φυσικά υπήρχε σοβαρός λόγος για αυτό. Έτσι λοιπόν η ελληνική αγορά ανταποκρινόμενη στην έκρηξη της εγκληματικότητας γέμισε από πόρτες ασφαλείας διαφόρων προελεύσεων.

Σήμερα λοιπόν απαντώντας στο ερώτημα γιατί πόρτα ασφαλείας, θα λέγαμε ότι πλέον η πόρτα ασφαλείας δεν θεωρείται είδος πολυτελείας (όπως παλαιότερα), αλλά είδος πρώτης ανάγκης, διότι προστατεύει τη ζωή μας και την περιουσία μας και ταυτόχρονα αναβαθμίζει αισθητικά το χώρο μας. Τέλος επιδρά θετικά στην ψυχολογία μας, εξασφαλίζοντας μας ένα ήρεμο και ασφαλές περιβάλλον.

Η Alfinodoor, πρωτοπόρος στο χώρο της πόρτας ασφαλείας είχε καθιερωθεί στην αγορά από το 1985 και συνεχίζει μέχρι και σήμερα προσφέροντας στους καταναλωτές πόρτες ασφάλειας εισαγωγής και ελληνικές υψηλής ποιότητας και αξιοπιστίας.

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

Μενού
Shares
Call Now Button