Παραβιάζονται οι πόρτες ασφαλείας; Ποια είναι τα 3 ευάλωτα σημεία τους;

Παραβιάζονται οι πόρτες ασφαλείας; Ποια είναι τα 3 ευάλωτα σημεία τους;

Οι πορτες ασφαλειας διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ασφάλεια ενός σπιτιού ή μιας επιχείρησης. Αναρωτιέστε αν παραβιάζονται οι πόρτες ασφαλείας;

Η απάντηση είναι ναι, παραβιάζονται όταν δεν έχουμε φροντίσει να επιλέξουμε το σωστό προϊόν, δίνοντας βαρύτητα στα βασικά της χαρακτηριστικά τα οποία μπορεί να είναι ευάλωτα στον εισβολέα όπως κλειδαριά, φύλλο και κάσα.

Η Alfino Door έχοντας χρόνια εμπειρία στην πώληση και εγκατάσταση πορτών ασφαλείας κοντά σας στην Αθήνα μοιράζεται μαζί σας τα μυστικά για μια πόρτα ασφαλείας πραγματικά απροσπέλαστη.

Ποια είναι τα 3 πιο ευάλωτα σημεία μιας πόρτας;

Μια πόρτα ασφαλείας είναι συνήθως πιο ευάλωτη στην κλειδαριά, στο φύλλο και στην κάσα. Το 95% των διαρρηκτών όμως, εισβάλλουν από την κλειδαριά, για αυτό πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην επιλογή της.

1. Κλειδαριά ασφαλείας

Όταν αναφερόμαστε στην κλειδαριά προφανώς εννοούμε τις νέου τύπου κλειδαριές που λειτουργούν με αφαλό – κύλινδρο και έχουν προστατευτικό κάλυμμα αφαλού το λεγόμενο defender. Οι παλιές, οι λεγόμενες χρηματοκιβωτίου έχουν καταργηθεί εδώ και 14 χρόνια.

Το να έχουμε νέας γενιάς κλειδαριά δεν σημαίνει αυτομάτως ότι είμαστε και ασφαλείς. Θα πρέπει να έχει κάποια χαρακτηριστικά ώστε να μην μπορεί να πικαριστεί, δηλαδή να ξεκλειδωθεί με τη μέθοδο του picking, χωρίς ίχνος παραβίασης.

Δυστυχώς οι περισσότεροι διαρρήκτες εισβάλουν με αυτόν τον τρόπο, γιατί βρίσκουν και τα κάνουν. Δεν γίνεται να προμηθευτείς φθηνή θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας και να έχει καλό κύλινδρο. Πολλοί από τους αγοραστές ελκύονται από τις χαμηλές τιμές, τοποθετώντας μια πόρτα σπίτι τους, χωρίς να γνωρίζουν ότι αυτή η πόρτα ανοίγει από τον αφαλό της σε 1 λεπτό!

Οι καλοί αφαλοί κοστίζουν τουλάχιστον από 100 ευρώ και άνω.

Φθηνή πόρτα σημαίνει φτηνή ασφάλεια, καθώς δεν μπορεί μια πόρτα που κοστίζει 450 – 500 ευρώ να συνοδεύεται από αφαλό που κοστίζει 100 και 200 ευρώ. Συνοδεύεται από έναν αφαλό που κοστίζει 30 ευρώ και άρα δεν είναι αξιόπιστος.

2. Φύλλο πόρτας

Ένα μικρό ποσοστό διαρρηκτών επιχειρούν εισβολή από το φύλλο. Αυτό συμβαίνει σπάνια και συνήθως σε απομακρυσμένα σπίτια – μονοκατοικίες που δεν έχουν άλλες οικίες τριγύρω.

Για να αποφύγουμε και αυτήν την περίπτωση πρέπει η πόρτα μας να έχει διπλή θωράκιση με σωστά συγκολλημένα φύλλα και σωστά πάχη ώστε να μην πετσικάρουν σε προσπάθειες πίεσης.

3. Κάσα πόρτας

Ισχύει ότι αναφέραμε και για το φύλλο της πόρτας σε ότι αφορά τα ποσοστά διάρρηξης και το πάχος της.

Εδώ όμως να προσθέσουμε και την ποιότητα της τοποθέτησης με σωστό ζύγισμα και ορθή στήριξη με τις αντίστοιχες μπετόβεργες που θα τοποθετηθούν στον τοίχο και θα ηλεκτροσυγκολληθούν πάνω στις αναμονές της κάσας.

Δείτε επίσης Το 58% των διαρρήξεων είναι λόγω έλλειψης κλειδαριάς ασφαλείας

Πώς μπορείτε να προστατέψετε αυτά τα 3 ευάλωτα σημεία για να αποφύγετε την παραβίαση πόρτας ασφαλείας;

Ο εντοπισμός ευάλωτων σημείων ασφάλειας είναι μόνο το πρώτο βήμα σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ασφάλειας. Η εφαρμογή αποτελεσματικών λύσεων για εντοπισμένους τομείς κινδύνου είναι επίσης απαραίτητη.

Προσέξτε καλύτερα τα ευάλωτα σημεία στις πόρτες ασφαλείας σας, για να κοιμάστε και να φεύγετε ήσυχοι.

πόρτες ασφαλείας
Παραβιάζονται οι πόρτες ασφαλείας;

Ενισχύστε την κλειδαριά σας

Εξοπλίστε την πόρτα σας με κορυφαία κλειδαριά ασφαλείας γραναζωτή με διπλό καταπέλτη και κορυφαίο κύλινδρο με antipicking, antisnaping, antibumping, ελεγχόμενης αντιγραφής, top κλάσης.

Είναι επένδυση για το μέλλον. Ό,τι καλύτερο βάλετε τώρα, τόσο πιο πολλά χρόνια θα αντέξει και άρα θα κάνετε την απόσβεση σας σε βάθος χρόνου.

Έχοντας κορυφαία κλειδαριά (συν ατσάλινο φύλλο και κάσα) πρακτικά η πόρτα καθίσταται απαραβίαστη. Μόνον με βαριά ηλεκτρικά εργαλεία θα μπορούσε να παραβιαστεί, κάτι που είναι ρεαλιστικά αδύνατον, καθώς θα απαιτηθεί πολύς χρόνος και δυνατός θόρυβος.

Δείτε επίσης Αύξηση στις διαρρήξεις το καλοκαίρι, κυρίως τον Αύγουστο

Απευθυνθείτε σε καταστήματα με εκθεσιακούς χώρους

Καταφύγετε σε καταστήματα θωρακισμένων πορτών για την σωστότερη ενημέρωση σας και όχι σε πλανόδιους “πωλητές” με αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα και μηδενικό after sales support.

Εμπιστευτείτε μαγαζιά με πολλά χρόνια εμπειρία, περγαμηνές και καλές κριτικές. Δεν θα χάσετε.

Συνδυάστε ασφάλεια που είναι το σημαντικότερο και αισθητική αν το επιτρέπουν τα οικονομικά σας, βάζοντας σχέδια, χειρολαβές και επενδύσεις κάθε ποιότητας.

Λάβετε επιπλέον προληπτικά μέτρα ασφαλείας

Εγκαταστείστε συναγερμό με ραντάρ και κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης CCTV σπίτι σας ή στην εργασία σας.

Υιοθετήστε ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας που θα ελέγχει το σημείο πρόσβασης. Η Alfino Door με 30 έτη εμπειρίας στο χώρο των συστημάτων ασφαλείας έρχεται να σας προτείνει και τη λύση του ψηφιακού ματιού πόρτας ώστε να αποκτήσετε τον οπτικό έλεγχο των εισερχομένων στην είσοδο του σπιτιού σας.

Επιπλέον, εφαρμόστε χρονοδιαγράμματα συντήρησης για να ελέγχετε συνεχώς την κατάσταση στις πόρτες ασφαλείας σας. Φροντίστε να ενημερώνεστε για τα πιο σύγχρονα συστήματα ασφαλείας. Δεν σημαίνει ότι αν η πόρτα μας είναι ασφαλής σήμερα, θα είναι και σε 20 χρόνια. Οι κλέφτες εξελίσσονται, το ίδιο πρέπει να κάνετε και εσείς.

Η Alfino Door προσφέρει κορυφαίες υπηρεσίες πώλησης και τοποθέτησης πορτών ασφαλείας, με αντικατάσταση της παλαιάς ξύλινης, σιδερένιας, αλουμινένιας κ.τ.λ. και εγκατάσταση νέας σε όλο τον νομό Αττικής αλλά και στην επαρχία. Επιπλέον αναλαμβάνουμε την αντικατάσταση της παλιάς κλειδαριάς σας, με νέες κλειδαριές ασφαλείας προηγμένης τεχνολογίας.

Δείτε επίσης Από τι σας προστατεύει μια πόρτα ασφαλείας

Κατανοήστε την πραγματική δύναμη της ασφάλειάς σας προγραμματίζοντας το service πόρτες ασφαλείας σας μαζί μας σήμερα. Επικοινωνήστε μαζί μας!

Περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης – πόρτες ασφαλείας Alfino Door:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button