alfinodoors-πόρτες-ασφαλείαςαύξηση-διαρρήξεις-καλοκαίρι-αύγουστος

Αναρωτιέστε γιατί το καλοκαίρι υπάρχει αύξηση διαρρήξεων και ιδιαίτερα τον Αύγουστο; Οι διαρρήκτες εισβάλλουν μέσα από πόρτες, παράθυρα και μπαλκονόπορτες και εκμεταλλεύονται την απουσία σας λόγω διακοπών τον Αύγουστο και το καλοκαίρι γενικότερα.

Το να γνωρίζετε πότε συμβαίνουν οι περισσότερες διαρρήξεις είναι σημαντική πληροφορία. Οι πιο συνηθισμένες ώρες για διαρρήξεις είναι μεταξύ 10 π.μ. και 3 μ.μ. Αντί να εκμεταλλεύονται τη νύχτα, οι περισσότεροι διαρρήκτες επιλέγουν την ημέρα για να κάνουν διάρρηξη, στοχεύοντας σπίτια όταν πιστεύουν ότι κανείς δεν θα είναι παρών και δεν υπάρχουν πόρτες ασφαλείας.

Πότε συμβαίνουν οι περισσότερες διαρρήξεις; Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Για να ρίξουμε λίγο φως στο πώς να αποτρέψουμε μια διάρρηξη, μιλήσαμε με έναν ειδικό ασφαλείας από την Alfinodoor.

Ο οπλισμός των ατόμων με τις απαραίτητες πληροφορίες για την αποφυγή διαρρήξεων στο σπίτι είναι ένα θέμα που θα πρέπει να μας αφορά όλους, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Πρόληψη διαρρήξεων με πόρτες ασφαλείας

Ο κος Καρασούλος μας ενημέρωσε ότι αρκετοί άνθρωποι επιλέγουν να αντικαταστήσουν μια παλιά είσοδο με πόρτα ασφαλείας στο σπίτι, συνήθως μετά από μια διάρρηξη. Εάν θέλετε πραγματικά να αποφύγετε μια τέτοια δυσάρεστη κατάσταση, θα πρέπει να λάβετε μέτρα πριν από τη διάρρηξη.

Υπάρχουν λύσεις, όπως η αντικατάσταση της παλιάς κλειδαριάς, με νέες κλειδαριές ασφαλείας που είναι από τα πρώτα βήματα που προσφέρουν ασφάλεια σε ένα σπίτι.

Εκπαιδεύοντας τον εαυτό σας για κοινά μοτίβα, όπως η πιο συνηθισμένη ώρα για διάρρηξη, τι ψάχνουν οι διαρρήκτες, γιατί οι διαρρήκτες μπορεί να σας επιλέξουν και πώς να διαπιστώσετε εάν ένας διαρρήκτης παρακολουθεί το σπίτι σας, μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε μια διάρρηξη.

Η ενσωμάτωση μεθόδων αποτροπής διάρρηξης μπορεί συχνά να είναι το κλειδί για την πρόληψη της διάρρηξης. Ρίξτε μια ματιά σε αυτές τις συνήθεις ερωτήσεις και μάθετε περισσότερα για τον τυπικό διαρρήκτη και πώς μπορείτε να τους αποτρέψετε καλύτερα να σπάσουν την πόρτα σας και να εισέλθουν στον χώρο σας.

Πότε γίνονται οι περισσότερες διαρρήξεις όταν δεν υπάρχουν πόρτες ασφαλείας;

Η κατανόηση της συμπεριφοράς, των κινήτρων και των προτύπων πίσω από διαρρήξεις μπορεί να σας βοηθήσει να καταλάβετε πώς να τις αποτρέψετε. Ας ρίξουμε μια ματιά σε ορισμένα μοτίβα και στατιστικά στοιχεία για το σπίτι:

1. Οι περισσότερες διαρρήξεις στο σπίτι πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας

Ενώ το σκοτάδι τείνει να προκαλεί ανησυχητικά συναισθήματα, οι περισσότεροι διαρρήκτες προτιμούν πραγματικά να εισχωρούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η αστυνομία μας λέει ότι οι διαρρήξεις στο σπίτι είναι πιο συχνές τις ώρες της ημέρας. Γιατί; Οι περισσότεροι άνθρωποι εργάζονται και τα παιδιά λείπουν στο σχολείο.

2. Οι διαρρήξεις στο σπίτι συμβαίνουν μεταξύ 10 π.μ. και 3 μ.μ.

Οι περισσότερες οικιακές διαρρήξεις συμβαίνουν μεταξύ 10 το πρωί και 3 το απόγευμα. Ωστόσο, μια ερευνητική έκθεση έδειξε ότι ορισμένοι διαρρήκτες προτιμούσαν τις συγκεκριμένες ώρες από τις 12:30 έως τις 2:30 μ.μ. επειδή δεν θα διακόπτονταν από κάποιον που θα έφτανε στο σπίτι για μεσημεριανό γεύμα και το σχολείο θα ήταν ακόμη εν λειτουργία.

3. Περισσότερες διαρρήξεις εμφανίζονται το καλοκαίρι, κυρίως τον Αύγουστο

Σε ποια εποχή συμβαίνουν οι διαρρήξεις; Μια μελέτη που ολοκληρώθηκε από το Γραφείο Στατιστικής Δικαιοσύνης έδειξε μια απότομη αύξηση των διαρρήξεων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε μια μελέτη από το 2010-2020.

Η έκθεση αναφέρει ότι, «Κατά μέσο όρο, τα ποσοστά διάρρηξης των νοικοκυριών ήταν περίπου 11% χαμηλότερα το χειμώνα, 9% χαμηλότερα την άνοιξη και περίπου 6% χαμηλότερα το φθινόπωρο από ό, τι το καλοκαίρι». Οι διαρρήκτες είναι πιο πιθανό να ελέγξουν την ασφάλεια του σπιτιού σας κατά τους θερμότερους μήνες που ο περισσότερος κόσμος λείπει από το σπίτι για μπάνιο, βόλτα ή διακοπές.

Ποιος είναι ένας τυπικός εισβολέας στο σπίτι;

Εκτός από το να γνωρίζουμε πότε τείνουν να πραγματοποιούνται διαρρήξεις, είναι καλή ιδέα να γνωρίζετε ποιος μπορεί να είναι ένας πιθανός υποψήφιος διαρρήκτης.

1. Οι περισσότεροι εισβολείς ζουν εντός δύο χλμ από το θύμα

Οι διαρρήκτες είναι συχνά ευκαιριακοί. Δεν είναι ιδιοφυΐες, ικανοί να κυριαρχήσουν σε ένα έξυπνο σχέδιο. Απλώς τυχαίνει να είναι προσεκτικοί και στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Οι εισβολείς συνήθως επιλέγουν ένα σπίτι επειδή ζουν αρκετά κοντά για να παρατηρήσουν τα ευάλωτα σημεία και τα πρότυπα των κατοίκων.

Συχνά, οι εισβολές στο σπίτι είναι το αποτέλεσμα της παρορμητικής συμπεριφοράς σε συνδυασμό με τις ιδανικές συνθήκες, όχι ένα προσεκτικά προμελετημένο σχέδιο.

2. Οι περισσότεροι διαρρήκτες είναι άνδρες και κάτω των 35 ετών

Οι περισσότεροι διαρρήκτες είναι νέοι και άνδρες. Συνήθως αναζητούν έναν γρήγορο και εύκολο στόχο. Συχνά, οι εισβολείς είναι στα τέλη της εφηβείας τους ή άτομα εθισμένα.

Πώς να ξέρετε αν ένας διαρρήκτης παρακολουθεί το σπίτι σας;

Σε αντίθεση με αυτό που βλέπετε σε ταινίες και στην τηλεόραση, οι περισσότεροι διαρρήκτες δεν είναι προφανείς και δεν εμφανίζονται στο σκοτάδι της νύχτας. Αντίθετα, πολλοί διαρρήκτες κινούνται κατά τη διάρκεια της ημέρας και προσπαθούν να εμφανίζονται όσο το δυνατόν περισσότερο. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να είστε προσεκτικοί και να γνωρίζετε τους ανθρώπους στη γειτονιά σας και τους ξένους που βλέπετε.

  • Εάν βλέπετε οχήματα ή άτομα που δεν αναγνωρίζετε να εμφανίζονται γύρω από την ίδια περιοχή σε τακτική βάση, θα πρέπει να είστε σε εγρήγορση.
  • Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί εάν βλέπετε αγνώστους να βγάζουν φωτογραφίες έξω από το σπίτι σας. Είναι μια περίεργη συμπεριφορά που μπορεί να υποδηλώνει ότι ένας διαρρήκτης περιβάλλει το σπίτι σας.
  • Το “περίβλημα ενός σπιτιού” σημαίνει ότι ένας διαρρήκτης έχει το μέγεθος του σπιτιού σας και αξιολογεί το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να εισβάλει αν δεν έχετε πόρτα ασφαλείας, λαμβάνοντας υπόψη τις ερμηνείες, τις κινήσεις και τις καθημερινές σας συνήθειες. Περιλαμβάνει επίσης την προσπάθειά τους να μάθουν αν έχετε πολύτιμα αντικείμενα που μπορεί να αξίζουν τον κόπο να προσπαθήσουν να κλέψουν το σπίτι σας.
  • Επίσης, πρέπει να γνωρίζετε τα άτομα που μπορεί να προσπαθήσουν να εμφανιστούν ως πωλητές (πόρτα πόρτα) ή να ισχυριστούν ότι είναι από εταιρεία κοινής ωφελείας προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση στο σπίτι σας. Αυτή είναι μια κοινή απάτη και ένας εύκολος τρόπος για έναν διαρρήκτη να χρησιμοποιήσει την εμπιστευτική φύση ενός ιδιοκτήτη σπιτιού για να πραγματοποιήσει μια επιτυχή εισβολή στο σπίτι.

Εάν βλέπετε κάποιο από αυτά τα άτομα που μπορεί να ταιριάζει με αυτήν την περιγραφή, προσέξτε τα και ειδοποιήστε τους γείτονες ή τις τοπικές αρχές.

Η εγκατάσταση πόρτας ασφαλείας και συστήματος συναγερμού στο σπίτι με κάμερες παρακολούθησης μπορεί επίσης να σας ειδοποιήσει για τυχόν ανεπιθύμητους επισκέπτες στην ιδιοκτησία σας ή στη γειτονιά σας – ακόμα και όταν δεν είστε σπίτι για να δείτε τι συμβαίνει.

Τι είδους αντικείμενα στοχεύουν συνήθως οι εισβολείς;

Η μέση διάρρηξη στο σπίτι διαρκεί περίπου οκτώ έως 10 λεπτά, με μερικά να διαρκούν μόλις 90 δευτερόλεπτα. Οι διαρρήκτες έχουν την ευκαιρία να αρπάξουν μόνο μερικά από τα πολύτιμα υπάρχοντά σας. Στοχεύουν σε αντικείμενα που είναι πολύτιμα, εύκολο στη μεταφορά και δεν εντοπίζονται εύκολα.

Πού πραγματοποιούνται συνήθως διαρρήξεις;

Όντας πλάσματα ευκαιριών, οι διαρρήκτες αναζητούν συχνά σπίτια που είναι εύκολοι στόχοι. Μπορείτε να αποτρέψετε μια διάρρηξη, τοποθετώντας πόρτες ασφαλείας για να αποτρέψετε το σπίτι σας να φαίνεται ότι είναι ένας εύκολος στόχος.

Τι κάνει ένα σπίτι εύκολο στόχο;

● Τα σπίτια χωρίς συστήματα ασφαλείας
● Η χαμηλή ορατότητα από το δρόμο είναι μια ιδανική κατάσταση για έναν εισβολέα. Υψηλή χλόη ή θάμνοι, φράχτες και δέντρα προσφέρουν κάλυψη για έναν υποψήφιο διαρρήκτη, καθιστώντας εύκολο για αυτούς να παρατηρήσουν τα μοτίβα σας ή να κρυφτούν μέχρι να φύγετε.
● Όταν φαίνεται σαν κάποιος να είναι σπίτι, οι διαρρήκτες συχνά αποφεύγουν να προσπαθήσουν να κάνουν διάρρηξη.
● Ο καλός φωτισμός είναι αποτρεπτικός διαρρήκτης.
● Οι κάμερες και οι συναγερμοί κρατούν τους εισβολείς μακριά και κάνουν ένα σπίτι λιγότερο επιθυμητό στόχο.
● Τα σπίτια που έχουν παλιές πόρτες είναι πιο πιθανό να διαρρηχθούν από τα σπίτια που έχουν πόρτες ασφαλείας.
● Παλαιές ή σπασμένες κλειδαριές κάνουν ένα σπίτι να φαίνεται ευάλωτο.

Αποφύγετε τις διαρρήξεις το καλοκαίρι, κυρίως τον Αύγουστο, διατηρώντας το σπίτι σας καλά φωτισμένο, τοποθετώντας κλειδαριές ασφαλείας και πόρτες ασφαλείας Alfinodoor.

Δείτε περισσότερα για πόρτες ασφαλείας:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button