θωρακίστε-σπίτι-φθινόπωρο-πόρτες-ασφαλείας

Θωρακίστε το σπίτι σας το φθινόπωρο με πόρτες ασφαλείας

Το φθινόπωρο και τον χειμώνα συμβαίνουν οι περισσότερες διαρρήξεις και είναι οι πιο ριψοκίνδυνες εποχές σε άλλα θέματα ασφάλειας στο σπίτι. Οι μικρότερες μέρες σημαίνουν περισσότερο σκοτάδι για να δουλέψουν οι διαρρήκτες. Θωρακίστε το σπίτι σας με πόρτες ασφαλείας Alfinodoor.

Τα ψώνια για τη νέα σχολική χρονιά, για τετράδια και φθινοπωρινά ρούχα μας κάνουν συχνά να αφήνουμε τα σπίτια μας για αρκετές ώρες. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να είναι βέβαιοι ότι η ασφάλεια του σπιτιού τους είναι κορυφαία για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα διάρρηξης.

 

Θωρακίστε το σπίτι σας το φθινόπωρο με πόρτες ασφαλείας

Ωστόσο, αρκετοί είναι αυτοί που βασίζονται σε παλιά συστήματα ασφαλείας ελπίζοντας ότι δεν θα συμβεί σε αυτούς. Οι κλειδαριές ασφαλείας δεν είναι τεράστια εργασία για να αναβαθμίσετε την ήδη υπάρχουσα στο σπίτι σας. Αξίζει πραγματικά αν αυτό σημαίνει να προστατευτείτε από μια διάρρηξη. Επιπλέον, υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κάνετε μικρές αλλαγές για την προστασία του σπιτιού για την ασφάλεια της οικογένειάς σας.

Εάν θέλετε να εξοικονομήσετε χρήματα για τη βελτίωση της ασφάλειας του σπιτιού σας, τότε μπορείτε να δείτε τις προσφορές σε πόρτες ασφαλείας.

Σε συνδυασμό με τις αλλαγές σε πόρτες ασφαλείας και κλειδαριές ασφαλείας ακολουθήστε και αυτές τις συμβουλές που παραθέτουμε στο άρθρο μας, για να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι όσο το δυνατόν ασφαλέστερο:

 

Κλαδέψτε τους φράκτες σας

Μπορείτε να δείτε την μπροστινή σας πόρτα από το δρόμο; Μπορεί να φαίνεται σαν μια περίεργη ερώτηση, αλλά δεν είναι πολλοί που τείνουν να το σκέφτονται. Πολλά σπίτια έχουν κάποιο εμπόδιο στο μπροστινό μέρος, όπως φράχτη, θάμνο ή άλλο φυτό, που εμποδίζει την πόρτα από την θέα. Ίσως να μην το έχετε συνειδητοποιήσει, αλλά αυτό μπορεί να αποτελεί κίνδυνο για την ασφάλεια του σπιτιού σας.

Εάν η μπροστινή σας πόρτα ασφαλείας δεν είναι ορατή από το δρόμο, τότε οι διαρρήκτες θα είναι σε θέση να το προσπαθήσουν να τη διαρρήξουν χωρίς να τους βλέπουν οι περαστικοί. Αυτό τους δίνει ένα τεράστιο πλεονέκτημα και θα κάνει το σπίτι σας πολύ πιο ελκυστικό στόχο για αυτούς.

Αυτό είναι ωραίο και εύκολο να διορθωθεί, ωστόσο – απλώς κλαδέψτε τους φράκτες σας ή αφαιρέστε άλλα οπτικά εμπόδια, ώστε να είναι ορατή η πόρτα σας από το δρόμο. Με την εξάλειψη των ευάλωτων σημείων όπου θα μπορούσαν να κρυφτούν οι διαρρήκτες, μειώνετε τις πιθανότητες να πέσετε θύμα διάρρηξης.

 

Κάντε το σπίτι σας να φαίνεται “ζωντανό

Ένα σπίτι που φαίνεται άδειο είναι στατιστικά περισσότερες οι πιθανότητες να υποστεί διάρρηξη. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα σπίτια αφήνονται συχνά άδεια, καθώς οι ένοικοι πηγαίνουν σε κοινωνικές υποχρεώσεις και βόλτες στην αγορά για ψώνια, που σημαίνει ότι οι διαρρήκτες μπορούν να τα διαρρήξουν με μεγαλύτερη ευκολία.

Μια απάντηση είναι να μην φύγετε από το σπίτι σας, αλλά αυτό δεν είναι πιθανό! Αντ ‘αυτού, γιατί να μην το κάνετε να φαίνεται σαν να είστε σπίτι ακόμα κι όταν δεν είστε; Εάν οι ευκαιριακοί διαρρήκτες πιστεύουν ότι είστε μέσα, είναι πολύ απίθανο να επιχειρήσουν διάρρηξη.

Θα μπορούσατε να αφήσετε τα φώτα – πιθανώς χρησιμοποιώντας έναν χρονοδιακόπτη, ώστε να ανάβουν αυτόματα όταν νυχτώνει – καθώς και να ενεργοποιήσετε μια τηλεόραση ή ραδιόφωνο, ώστε να υπάρχουν ήχοι από μέσα. Συνήθως είναι καλή ιδέα να έχετε κλειστές τις κουρτίνες σας, ώστε κανείς να μην μπορεί να δει ότι το σπίτι σας είναι άδειο. Με αυτόν τον τρόπο, οι κλέφτες θα είναι λιγότερο πιθανό να στοχεύσουν το σπίτι σας.

 

Διορθώστε τυχόν ελαττώματα ασφαλείας

Κάθε φθινόπωρο, οι περισσότερες οικογένειες ανακαινίζουν τα σπίτια τους και διορθώνουν ό, τι μπορούν. Συνήθως οι επιδιορθώσεις έχουν να κάνουν με το βάψιμο του σπιτιού ή τον καθαρισμό υδρορροών. Στην ασφάλεια του σπιτιού δεν νοείται μόνο ο φόβος διαρροής από τα βρόχινα νερά ή η υγρασία! Οι πόρτες είναι επίσης ένα σημαντικό ελάττωμα ασφαλείας ενός σπιτιού.

Αντικαταστήστε την παλιά πόρτα εισόδου του σπιτιού σας με πόρτες ασφαλείας που εκτός από προστασία στις διαρρήξεις προσφέρουν και μόνωση το χειμώνα και το καλοκαίρι. Η υγρασία που απειλή την περιουσία μας κάθε φθινόπωρο με τις έντονες βροχοπτώσεις μπορεί να γίνει παρελθόν. Τοποθετήστε κουφώματα και πόρτες ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας και θωρακίστε την περιουσία σας.

Οι πόρτες ασφαλείας σε συνδυασμό με κλειδαριές ασφαλείας νέου τύπου προσφέρουν ακόμη περισσότερη ασφάλεια. Ενισχύστε την ασφάλεια του σπιτιού σας. Υπάρχουν προγράμματα, όπως το Εξοικονομώ κατ’ οίκον που είναι ένα αρκετά καλό κίνητρο για τους ιδιοκτήτες για να ενταχθούν στο σχετικό πρόγραμμα. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα επιδοτεί αλλαγές σε κουφώματα και πόρτες ασφαλείας, θερμομόνωση, καυστήρες κ.α.

Πως αλλιώς μπορείτε να θωρακίσετε το σπίτι σας το φθινόπωρο;

Σε όλες τις οικογένειες υπάρχει πάντα κάποιος που ξεχνάει τα κλειδιά του. Αφήνοντας εφεδρικό κλειδί σε περβάζια ή γλάστρες, για παράδειγμα, δίνετε προβάδισμα σε κάποιον διαρρήκτη. Όλοι οι διαρρήκτες θα ψάξουν πρώτα για κάποιο αντικλείδι, κρυμμένο στα γνωστά για όλους σημεία, πριν επιχειρήσουν να διαρρήξουν μια πόρτα ασφαλείας.

Θα πρέπει, επίσης, να βεβαιωθείτε ότι όλα τα παράθυρα και οι μπαλκονόπορτες είναι κλειστές, πριν φύγετε από το σπίτι.  Να ελέγχετε την ασφάλεια της πόρτας του γκαράζ σας ή οποιουδήποτε υπόστεγου, αν έχετε στο σπίτι σας και φυλάτε ακριβά αντικείμενα.

Αποφύγετε να κρατάτε οτιδήποτε πολύτιμο σε σημεία όπου οι διαρρήκτες μπορούν εύκολα να το δουν από το δρόμο, και να στοχοποιήσουν το σπίτι σας.

Εάν ακολουθήσετε αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να κάνετε το σπίτι σας όσο το δυνατόν πιο ασφαλές αυτό το φθινόπωρο! Εμπιστευτείτε τους ειδικούς σε πόρτες ασφαλείας και κλειδαριές ασφαλείας και χαρείτε άφοβα τον χειμώνα που έρχεται.

 

Δείτε περισσότερα για πόρτες ασφαλείας:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button