Έχει παρατηρηθεί βάση διαρρήξεων ότι ένα από τα πιο ευάλωτα σημεία ενός σπιτιού και κυρίως διαμερίσματος είναι η εξωτερική πόρτα εισόδου. Οι περισσότεροι διαρρήκτες επιχειρούν από εκεί να εισέλθουν στον χώρο σας.

Επομένως, έχοντας σπίτι μας μια αξιόπιστη θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας ανεβάζουμε σε μεγάλο βαθμό το επίπεδο ασφάλειας. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την ασφάλεια της οικογένειάς μας και της περιουσίας μας.

Να τονίσω σε αυτό το σημείο ότι όταν λέμε απαραβίαστη πόρτα ασφαλείας ή απαραβίαστη κλειδαριά ασφαλείας το λέμε καθ’ υπερβολή, ισχύει όμως σε ένα βαθμό καθώς εάν επρόκειτο ο κλέφτης να επιχειρεί διάρρηξη στην είσοδο μας δύο ώρες με βαριά εργαλεία (τροχούς, τρυπάνια κ.α.), τότε ναι η πόρτα μας ρεαλιστικά είναι απαραβίαστη.

Υπάρχουν πόρτες που ανοίγουν σε 40 δευτερόλεπτα με ένα κλειδί πασπαρτού ή ένα ελαφρύ διαρρηκτικό εργαλείο και υπάρχουν και πόρτες που ανοίγουν σε 3 ώρες με πολύ θόρυβο και βαριά εργαλεία. Ο τρόπος και ο χρόνος που χρειάζεται μια πόρτα ασφαλείας είναι το επίπεδο ασφαλείας που προσφέρουν.

Τι πρέπει να προσέξουμε λοιπόν για να έχουμε μια καλή θωρακισμένη πόρτα?

  1. Κλειδαριά ασφαλείας που σημαίνει καταπέλτης, γρανάζι, επώνυμο defender και κύλινδρος με antipicking, antisnaping, antibumping ελεγχόμενης αντιγραφής με 12 κωδικούς και πάνω
  2. Θωράκιση με λαμαρίνα πάχους από 10/10mm και άνω. Προφανώς γαλβανιζέ. Σωστή συγκόλληση λαμαρίνων
  3. Κάσα πάχους το λιγότερο 20/10mm
  4. Σωστή τοποθέτηση που σημαίνει καλή στήριξη της πόρτας στον τοίχο
  5. Ενημέρωση από ειδικούς ανά 5 χρόνια για τις εξελίξεις στις νέες κλειδαριές ασφαλείας

Δείτε περισσότερα για θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button