Θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας

Θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας – 5 συμβουλές για το καλοκαίρι

Καλοκαίρι σημαίνει θάλασσα, δροσερά κοκτέιλ και ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους.

Σημαίνει επίσης διακοπές, αλλά μαζί με αυτό έρχεται μια ατυχής παρενέργεια αν δεν έχετε θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας: αυξημένες πιθανότητες διάρρηξης στο σπίτι και απόπειρες ληστείας.

Καθώς περισσότεροι άνθρωποι εγκαταλείπουν την πόλη κατά τη διάρκεια της θερμότερης περιόδου, τα σπίτια γίνονται πιο ευάλωτα σε ληστείες. Οι τολμηροί παραβάτες μπορεί ακόμη και να εισβάλουν στο σπίτι σας στη μέση της ημέρας, όταν εσείς και η οικογένειά σας είστε έξω απολαμβάνοντας τον ήλιο.

Αλλά μην ανησυχείτε. υπάρχουν πολλές προληπτικές μέθοδοι που μπορείτε να πάρετε. Για να διατηρήσετε το σπίτι σας όσο το δυνατόν ασφαλέστερο, και αυτό φυσικά είναι να τοποθετήσετε θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας.

Ακολουθούν 5 συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε ότι τα αγαπημένα σας πρόσωπα παραμένουν προστατευμένα, όπως και τα πολύτιμα αγαθά στο σπίτι σας.

1 Επενδύστε σε θωρακισμένες πόρτες ασφάλειας

Με την πρώτη ματιά, μπορεί να σας φανεί σοκαριστικό ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι δεν κάνουν κάτι τόσο απλό όσο να κλειδώνουν τις πόρτες τους. Ωστόσο, αυτό συμβαίνει για έναν απολύτως κατανοητό λόγο: το κλείδωμα των θυρών τους κάνει να νιώθουν σαν κρατούμενοι στο σπίτι τους.

Τους αποκόπτει επίσης από τον φυσικό αέρα και τη μυρωδιά των άνθεων του καλοκαιριού. Οι άνθρωποι δεν θέλουν να αισθάνονται παγιδευμένοι στο ίδιο τους το σπίτι. Το σπίτι πρέπει να είναι ένα άνετο, ασφαλές, χαλαρωτικό περιβάλλον.

Λοιπόν, εδώ είναι τα καλά νέα: υπάρχουν πολλές θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας Alfino Door που παρέχουν υψηλά επίπεδα ασφάλειας χωρίς να σας κάνουν να αισθάνεστε «φυλακισμένοι».

Η επιχείρησή μας προσφέρει θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας με πλέγμα ανθεκτικό σε διαρρήξεις που προσφέρουν ανεμπόδιστη θέα στο εξωτερικό.

Εάν προσθέσετε ένα καλό σύστημα θωρακισμένης πόρτας ή παραθύρων πάνω τους, διπλασιάζετε την ασφάλεια του σπιτιού σας παρέχοντας ένα επιπλέον επίπεδο άμυνας.

Εν τέλη, είναι καλύτερο να επενδύσετε σε ένα υψηλής ποιότητας πλέγμα και μια θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας παρά να ρίξετε χρήματα σε πόρτες και παράθυρα που κατά καιρούς θα αφήνετε ξεκλείδωτα ή ανοιχτά.

Δείτε επίσης: Ποιες θωρακισμένες πόρτες αντέχουν στον ήλιο;

2 Προσθέστε αισθητήρα σε θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας

Μπορείτε (και πρέπει) να προσθέσετε πρόσθετα επίπεδα ασφάλειας σε κάθε πόρτα εισόδου. Επομένως να θυμάστε ότι τα πιο σημαντικά επίπεδα ασφαλείας είναι αυτά που ενισχύουν την ήδη υπάρχον ασφάλεια, και είναι εκεί πριν χρειαστεί να χρησιμοποιηθούν.

Στους περισσότερους ανθρώπους δεν αρέσει καν να διασκεδάζουν την ιδέα ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουν επιπλέον ασφάλεια στις θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας για να προστατέψουν την οικογένειά τους, αλλά για τους καλοκαιρινούς μήνες θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι.

Οι πιθανότητες να βρεθείτε προ εκπλήξεων κατά τη διάρκεια μιας νύχτας, δεν είναι καθόλου απίθανο. Όταν δεν λείπετε από το σπίτι μπορείτε να προγραμματίστε τον αισθητήρα θωρακισμένης πόρτας να μην στέλνει ειδοποιήσεις.

Είτε είστε στο αυτοκίνητό σας είτε κοιμάστε, οποιαδήποτε κίνηση για παραβίαση στις θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας του σπιτιού σας, οι αισθητήρες θα σας ενημερώσουν αμέσως.

Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να μειωθεί ο κίνδυνος να έχει όσο χρόνο θα χρειαστεί κάποιος επίδοξος διαρρήκτης να προσπαθήσει να διαρρήξει τις θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας σας.

Δείτε επίσης: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

3 Προσθέστε ένα προσωπικό επίπεδο ασφάλειας

Η προσθήκη ενός προσωπικού επιπέδου ασφάλειας είναι ένα από τα πιο κρίσιμα στοιχεία της ασφάλειας στο σπίτι, εκτός των θωρακισμένων πορτών ασφαλείας.

Διδάξτε στα αγαπημένα σας πρόσωπα να προσέχουν το περιβάλλον τους, ώστε να μπορούν να αντιληφθούν οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα συμβαίνει γύρω από την περίμετρο του σπιτιού.

Άλλες συμβουλές προσωπικής ασφάλειας μπορεί να περιλαμβάνουν ποτέ το άνοιγμα της πόρτας σε αγνώστους ή τη διδασκαλία των παιδιών να καλούν «ασφαλείς» ενήλικες, όπως γείτονες, για βοήθεια εάν οι γονείς ή οι συνηθισμένοι ενήλικες δεν είναι στο σπίτι.

Δείξτε τους πώς να καλούν το 112 ή τους γονείς όταν βρεθούν σε κίνδυνο. Μπορεί ακόμη να είναι χρήσιμο να τους δείξουμε τρόπους αυτοάμυνας για χρήση ενάντια σε εισβολείς (ως έσχατη λύση).

Μιλήστε με γείτονες σχετικά με την οργάνωση ενός προγράμματος παρακολούθησης της γειτονιάς. Η ουσία είναι να διδάξετε τον εαυτό σας και τους αγαπημένους σας να είναι απλώς πιο συνειδητοποιημένοι και παρατηρητικοί.

Πολλοί άνθρωποι αιφνιδιάζονται, γεγονός που δίνει στον εισβολέα ένα σαφές πλεονέκτημα. Εάν είστε όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένοι, μπορείτε να ενισχύσετε την ασφάλεια του σπιτιού σας και να μειώσετε την πιθανότητα να σας αιφνιδιάσουν.

Δείτε επίσης: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ: ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΑ;

4 Δημιουργήστε ένα σχέδιο ασφάλισης των θωρακισμένων πορτών ασφαλείας

Δεν είναι σημαντικό μόνο να ασφαλίζετε τις θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας όταν λείπετε από το σπίτι, αλλά να έχετε ένα σχέδιο άμεσης ασφάλισης των πορτών σε περίπτωση κινδύνου όταν είστε μέσα στο σπίτι.

Είναι επίσης σημαντικό να σχεδιάσετε πιθανές οδούς διαφυγής σε περίπτωση που δεν προλάβετε να αποτρέψετε τον διαρρήκτη από το να εισβάλλει στο σπίτι σας.

Συζητήστε με την οικογένειά σας πώς θα μπορούσαν να βγουν από το σπίτι και πού θα συναντηθούν μόλις το κάνουν. Δημιουργήστε ένα «ασφαλές» μέρος και δείτε τι θα κάνει κάθε μέλος της οικογένειας για να βοηθήσει με το σχέδιο διαφυγής.

Δείτε επίσης: ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ PVC ΓΙΑ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΕΣ ΠΟΡΤΕΣ

5 Μάθετε αυτοάμυνα

Κανείς δεν διασκεδάζει με την ιδέα ότι μπορεί να χρειαστεί να τραυματίσουν έναν άλλον άνθρωπο σε περίπτωση ανάγκης.

Ωστόσο, εάν προκύψει η περίσταση, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις επιλογές σας. Οι νόμοι της αυτοάμυνας ποικίλλουν και δεν είναι ξεκάθαροι στην Ελλάδα.

Παρόλα αυτά, οι ιδιοκτήτες σπιτιού ουσιαστικά δεν είναι υποχρεωμένοι να υποχωρήσουν είτε στο σπίτι τους είτε οπουδήποτε αλλού, αν απειλείται η ζωή και η περιουσία τους.

Η αυτοάμυνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο εντός όσο και εκτός σπιτιού. Το “δόγμα του Κάστρου” και το “Stand your ground” είναι νόμοι αυτοάμυνας για αντιμετώπιση βίας μέσα στο σπίτι ή το γραφείο σας και όχι οπουδήποτε.

Φυσικά συνιστάται, ιδίως αν έχετε θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας στο σπίτι σας να υποχωρήσετε. Οι νόμοι για την αυτοάμυνα απαιτούν από εσάς να υποχωρήσετε αντί να αντεπιτεθείτε αμέσως.

Η άσκηση βίας είναι η τελευταία λύση και δεν μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε εάν είστε ασφαλείς στο σπίτι σας, με θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας. Σε περίπτωση διάρρηξης, αναμένεται να μην αντιμετωπίσετε.

Δεδομένου ότι αυτοί οι νόμοι διαφέρουν από χώρα σε χώρα, είναι σημαντικό να ερευνήσετε προσεκτικά, ώστε να μπορείτε να δείτε ποιες νομικές επιλογές είναι διαθέσιμες στην Ελλάδα.

Αυτό θα σας επιτρέψει να σχεδιάσετε καλύτερα τη στρατηγική ασφάλειας του σπιτιού σας και θα βοηθήσει την οικογένειά σας να είναι όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένη σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Κρατώντας την οικογένειά σας ασφαλή αυτή τη σεζόν

Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι ενώ περνάτε ποιοτικό χρόνο με τα άτομα που σας ενδιαφέρουν αυτή τη σεζόν, είστε προετοιμασμένοι εν τω μεταξύ για το χειρότερο σενάριο.

Η εισβολή στο σπίτι μπορεί να συμβεί με αυξανόμενη συχνότητα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες που οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να λείπουν από τα σπίτια τους.

Παρόλο που δεν πρέπει να αφήνετε τον φόβο να σας εμποδίζει να κάνετε τις δραστηριότητες που αγαπάτε, είναι καλύτερο να είστε καλά προετοιμασμένοι, ώστε αν κάποιος επιχειρήσει να παραβιάσει τις θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας του σπιτιού σας, εσείς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα να παραμείνετε ασφαλείς.

Δείτε επίσης: Τα μυστικά σωστής επιλογής θωρακισμένης πόρτας ασφαλείας

Επιλέξτε θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας στην Αθήνα από την Alfino Door

Στο κατάστημά μας θα βρείτε θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας και κλειδαριές ασφαλείας που μπορούν να καλύψουν κάθε σας ανάγκη. Από απλές πόρτες μέχρι θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας, είμαστε στη διάθεσή σας να σας βοηθήσουμε να βρείτε αυτή που ταιριάζει στον χώρο σας.

Δείτε τις θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας μας και ενημερωθείτε για την επιπλέον ασφάλεια που μπορείτε να προσθέσετε.

Περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας Alfino Door:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button