ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Κατά την έρευνα αγοράς που κάνουν οι καταναλωτές για να αποφασίσουν ποιο προϊόν θα αγοράσουν, άλλοι αποφασίζουν πιο εύκολα, άλλοι πιο δύσκολα και άλλοι ποτέ.

Κάποιοι μπερδεύονται, κάποιοι αγχώνονται για το αν θα καταφέρουν να βρουν το σωστό προϊόν και όλα αυτά οξύνονται όταν το κόστος αγοράς είναι ένα σημαντικό ποσό.

Εμείς θα σας βοηθήσουμε να αγοράσετε θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας αναζητώντας τις κατάλληλες απαντήσεις στις σωστές ερωτήσεις. Πολλοί, το πρώτο πράγμα που ρωτούν είναι το πόσα κλειδώματα έχει η πόρτα ασφαλείας.

Λάθος! Όσα και να έχει αν ο διαρρήκτης ξεκλειδώσει την κλειδαριά όλοι οι πίροι θα ξεκλειδώσουν. Άρα το ελάσσων είναι οι πίροι και το μείζων η κλειδαριά.

Ποια κλειδαριά ασφαλείας φοράει

Μια πρώτη σωστή ερώτηση που πρέπει να κάνει κανείς, είναι ποια κλειδαριά ασφαλείας φοράει η πόρτα.

Είναι καταρχήν κυλίνδρου, με defender; Είναι γραναζιών, έχει καταπέλτη; Το defender ποιας εταιρείας είναι; Τι κύλινδρος την εξοπλίζει; Έχει antipicking, antibumping και antidrilling; Είναι ελεγχόμενης αντιγραφής και παραγωγής;

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ-ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗΣ-ΠΟΡΤΑΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Πόσο πάχος έχει η πόρτα ασφαλείας

Μια 2η ερώτηση που κάνουν πολλοί ενδιαφερόμενοι για πόρτες ασφαλείας είναι αν έχει διπλή θωράκιση, ή τέλος πάντων, τι θωράκιση έχει.

Πάλι λάθος! Σημασία δεν έχει το πόσα σίδερα – λαμαρίνες έχει μια πόρτα στο εσωτερικό της, αλλά το πάχος αυτών των μετάλλων και αν είναι γαλβανιζέ. Επομένως σημαντική ερώτηση είναι το πόσο πάχος έχει το φύλλο και η κάσα.

Το πάχος των μετάλλων είναι μια σημαντική ερώτηση περισσότερο για την διαχρονικότητα και την λειτουργικότητα της πόρτας και λιγότερο για την ασφάλεια. Μην έχετε αυταπάτες. Αν ο κλέφτης έρθει με τροχό και οξυγόνο για να κόψει την πόρτα, θα το κάνει όσες λαμαρίνες και να έχει μέσα της.

Φυσικά, υπάρχουν και οι πόρτες πυρασφάλειας που τοποθετούνται σε χώρους όπου απαιτείται πυροπροστασία, όπως βιομηχανικές εγκαταστάσεις, ξενοδοχειακές μονάδες, νοσοκομεία, σχολεία, νηπιαγωγεία, θέατρα, βρεφονηπιακοί σταθμοί, φροντιστήρια, λεβητοστάσια, εμπορικά κέντρα και γενικότερα χώρους μαζικής προσέλευσης κοινού.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ-ΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΗΣ-ΠΟΡΤΑΣ-ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Πιστοποιημένες πόρτες ασφαλείας

Τέλος, σημαντικό είναι να ρωτήσουμε αν έχουν πιστοποίηση οι πόρτες ασφαλείας και τι πιστοποίηση έχουν (3, 4 κ.α.). Οι πόρτες που διαθέτουν πιστοποιητικό συνήθως είναι κατασκευασμένες από μεγάλες βιομηχανίες ή εργοστάσια τα οποία λειτουργούν με προδιαγραφές και έχουν τα μέσα και το κεφάλαιο να τις πιστοποιήσουν σε κάποιο εργαστήριο.

Από την άλλη οι πόρτες ασφαλείας που δεν διαθέτουν πιστοποιητικό συνήθως προέρχονται από μικρότερης εμβέλειας εταιρείες ή αποθήκες ή σιδεράδικα.

Σαφώς και μια τέτοια πόρτα θα μπορούσε να είναι φτιαγμένη με μεράκι και να παρέχει στον τελικό καταναλωτή μια καλή ασφάλεια, δυστυχώς όμως ο πελάτης δεν είναι ειδικός για να το γνωρίζει αυτό, γι’ αυτό λοιπόν το πιστοποιητικό του προσφέρει μια εγκυρότητα στην αγορά του και μια επιβεβαίωση ότι πράττει σωστά.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΟΡΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button