επενδύσεις-θωρακισμένων-πορτών-ήλιος

Ποιες θωρακισμένες πόρτες αντέχουν στον ήλιο;

Οι θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας οι οποίες τοποθετούνται σε εξωτερικό χώρο είναι πιθανό να βρέχονται και να τις χτυπά ο ήλιος κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δεδομένου ότι μια θωρακισμένη πόρτα είναι επένδυση για κάθε σπίτι και τοποθετείται μια φορά, θα πρέπει να δώσετε την αντίστοιχη προσοχή ώστε να μην καταστραφεί από τις καιρικές συνθήκες και τον ήλιο.

Αναλυτικά, μπορείτε να δείτε περισσότερα για το θέμα “επενδύσεις θωρακισμένων πορτών και ήλιος” παρακάτω.

Ποιοι οι λόγοι που αλλοιώνονται οι θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας;

Οι θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας είναι από μόνες τους ένα πολύ ισχυρό κομμάτι της ασφάλειας του σπιτιού σας. Αυτό όμως, δε σημαίνει πως είναι και άτρωτες. Εκτός από τις προσπάθειες παραβίασης και εσκεμμένης καταστροφής, υπάρχουν και ορισμένα φυσικά αίτια που οδηγούν στην αλλοίωση μιας τέτοιας πόρτας. Ο ήλιος είναι μια από τις βασικότερες αιτίες αλλοίωσης της επένδυσης μιας πόρτας, ιδιαίτερα στην Ελλάδα.

Ως γνωστόν ο ελληνικός ήλιος καίει για πολλούς μήνες και είναι αρκετά δυνατός. Αυτό έχει ως συνέπεια όταν μια θωρακισμένη πόρτα είναι εκτεθειμένη καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, μετά από κάποια χρόνια (π.χ. 10 χρόνια) το χρώμα της επένδυσης να χάσει την ζωντάνια του. Να θαμπώσει δηλαδή από λίγο έως πολύ. Αυτό συμβαίνει κυρίως στα έγχρωμα και στα ξύλου και όχι τόσο στο λευκό, ή μάλλον συμβαίνει και σε αυτό απλά δεν φαίνεται τόσο.

Άλλα φυσικά αίτια, μπορούν να θεωρηθούν οι έντονες βροχοπτώσεις, η υγρασία, οι χιονοπτώσεις, ακόμα και το χαλάζι. Εάν ζείτε σε μία περιοχή της Ελλάδας η οποία πλήττεται συχνά από βροχοπτώσεις η και χιόνια το χειμώνα, θα παρατηρήσετε ότι η εξωτερική επένδυση της πόρτας σας θα αλλοιωθεί πιο γρήγορα. Αλλά φυσικά αίτια τα οποία μπορούν επίσης να καταστρέψουν την επένδυση της θωρακισμένης πόρτας σας είναι σεισμοί και έντονοι άνεμοι.

Υλικά επένδυσης για θωρακισμένες πόρτες

Στην περίπτωση αυτή, ιδανικές επενδύσεις είναι οι κόντρα πλακέ θαλάσσης ή οι επενδύσεις αλουμινίου. Διατίθενται σε πολλά χρώματα όπως λευκό, έγχρωμο και ξύλου και είναι πολύ ανθεκτικές. Θα σας προτείναμε να προχωρήσετε στην επένδυση της θωρακισμένης σας πόρτας με ένα από τα παραπάνω υλικά καθώς με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί το προσδόκιμο ζωής στην πόρτα σας.

Έτσι, δεν θα πρέπει να ανησυχείτε για το εάν το χρώμα της πόρτας σας θα ξεφλουδίσει, ξεθωριάσει ή αν αλλάξει τελείως χρώμα λόγω του ήλιου. Μία καλή και ποιοτική επένδυση, μπορεί επίσης να διασφαλίσει το γεγονός ότι τα μεταλλικά στοιχεία της πόρτας δεν θα σκουριάσουν λόγω της βροχής ή τις έντονης υγρασίας.

Στέγαστρα και φυσική σκιά για θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας

Μολονότι αυτές οι επιστρώσεις είναι ανθεκτικές από μόνες τους, καλό θα ήταν να τις προστατέψουμε και εμείς με ένα στέγαστρο προστασίας. Μπορείτε λοιπόν να τοποθετήσετε ένα στέγαστρο από οποιοδήποτε υλικό επιθυμείτε εσείς για να προστατεύσετε επιπλέον την πόρτα σας. Το στέγαστρο μπορεί να είναι ξύλινο, από αλουμίνιο, ύφασμα η μπορεί να είναι φυσική σκιά. Εάν λοιπόν βρίσκεστε σε μονοκατοικία και η πόρτα είναι εκτεθειμένη στις καιρικές συνθήκες, μπορείτε να φυτέψετε δέντρα σε ένα όμορφο μοτίβο και να προστατεύσετε έτσι την θωρακισμένη πόρτα.

Ένα άλλο πλεονέκτημα από το στέγαστρο ή τα δέντρα ως φυσική σκιά μπροστά ακριβώς από το σπίτι σας, είναι το γεγονός ότι η πόρτα δεν θα καίει, ιδιαίτερα τα μεταλλικά της στοιχεία, έτσι θα μπορείτε να μπαίνετε πιο εύκολα τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.

Αυτό θα βοηθήσει και εσάς, καθώς θα μπορείτε να μπαίνετε στην οικία σας χωρίς να βραχείτε στεκούμενοι από έξω μέχρι να ξεκλειδώσουμε. Επίσης, θα βοηθήσει και την πόρτα μας να μείνει αναλλοίωτη στο χρόνο όχι τόσο από την βροχή, αλλά από τον ήλιο, ο οποίος έχει μεγάλες αλλοιωτικές και διαβρωτικές ικανότητες

Αλλοίωση χειρολαβών και άλλων υλικών θωρακισμένων πορτών

Επίσης πέρα από τις επενδύσεις μπορεί να αλλοιωθεί και η επιφάνεια της χειρολαβής, των διακοσμητικών επιστομίων και λοιπά. Μην ξεχνάτε, ότι στην πόρτα περιλαμβάνονται και άλλα στοιχεία εκτός από την ίδια την πόρτα ασφαλείας. Οτιδήποτε υπάρχει πάνω της, μπορεί επίσης να αλλοιωθεί λόγω του ήλιου, της βροχής ή της υγρασίας. Οι επενδύσεις θωρακισμένων πορτών αφορούν το σύνολο της πόρτας. Οπότε με μια επένδυση, προστατεύετε και τα πόμολα, τα επιστόμια, και τα λοιπά διακοσμητικά.

Κλειδαριές ασφαλείας και θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας

Για αυτό καλό θα ήταν πέρα από την προστασία που μας προσφέρει μια θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας, εξοπλισμένη βέβαια και με μια καλή κλειδαριά ασφαλείας, να την βοηθήσουμε και να την προστατέψουμε και εμείς κυρίως από τον ήλιο. Οι κλειδαριές ασφαλείας, προσφέρουν συμπληρωματική ασφάλεια όχι μόνο σε απλές αλλά και στις θωρακισμένες πόρτες. Εάν θέλετε να είσαστε σίγουροι ότι θα κοιμάστε ασφαλής τότε καλά θα ήταν να επενδύσετε σε μία κλειδαριά ασφαλείας.

Το alfinodoor.gr, σας προσφέρει μία μεγάλη ποικιλία από θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας, κλειδαριές ασφαλείας, πόρτες για εισόδους πολυκατοικίας και άλλες υπηρεσίες, σε πολύ προσιτές τιμές. Επικοινωνήστε μαζί μας για να δείτε τα σχέδια των πορτών ασφαλείας και να κλείσετε ραντεβού με την ομάδα μας.

Οπότε κλείνοντας, αναφορικά με το θέμα “επενδύσεις θωρακισμένων πορτών και ήλιος”, θα σας προτείναμε την σωστή επένδυση της πόρτας με τα κατάλληλα υλικά όπως επίσης και την τοποθέτηση ενός στεγάστρου για επιπλέον προστασία της πόρτας από τον ήλιο.

Δείτε περισσότερα για θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button