Όλα-όσα-πρέπει-να-γνωρίζετε-για-τις-πυροκουρτίνες

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις πυροκουρτίνες

Οι πυροκουρτίνες από την Alfino Door μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εισόδους και άλλα σημεία πρόσβασης και φροντίζουν για την πρόληψη ή την καθυστέρηση της ζημιάς από πυρκαγιά. Αυτές οι πυροκουρτίνες λειτουργούν εμποδίζοντας τις φλόγες και τον καπνό, δίνοντας στους ενοίκους τη δυνατότητα να περιορίσουν τη φωτιά σε ένα δωμάτιον να σταματήσουν την εξάπλωση της φωτιάς και του καπνού και δίνοντας στους ανθρώπους περισσότερο χρόνο για να εκκενώσουν τον χώρο.

Οι πυροκουρτίνες έχουν φέρει επανάσταση στον τομέα της πυροπροστασίας και της καπνοπροστασίας καθιστώντας τους χώρους στους οποίους εγκαθίστανται ασφαλέστερους και προσφέροντας νέα επίπεδα πυροπροστασίας για όλους τους τύπους κτιρίων. Γνωρίζουμε ότι λειτουργούν κλείνοντας μεγάλους, ανοιχτούς χώρους σε τμήματα: αλλά ποια είναι η επιστήμη πίσω από το αυτό το μέτρο ασφάλειας από τη φωτιά;

Οι αυτόματες πυροκουρτίνες είναι παρόμοιες με τα μεταλλικά ρολά που μπορεί να δείτε στο μπροστινό μέρος ορισμένων καταστημάτων μετά το κλείσιμο. Όπως αυτά τα παντζούρια, μια πυροκουρτίνα κατεβαίνει κατακόρυφα καθώς ξετυλίγεται από ένα περίβλημα στην κορυφή. Οι αυτόματες κουρτίνες πυρκαγιάς χρησιμοποιούν ένα μηχανοκίνητο σύστημα ανάπτυξης και ανάκλησης που μπορεί να ενσωματωθεί με τον συναγερμό πυρκαγιάς σε ένα κτίριο.

Σε αντίθεση με ένα παντζούρι, μια πυροκουρτίνα είναι ευέλικτη και συμπαγής. Έτσι μπορεί να τοποθετηθεί με ακρίβεια σε ένα χώρο, μειώνοντας τις επιπτώσεις στην αισθητική. Επίσης, υπάρχουν ενσωματωμένοι αισθητήρες,  έτσι ώστε εάν διακοπεί το ρεύμα ή ο κινητήρας παρουσιάσει βλάβη, η βαρύτητα θα τραβήξει την κουρτίνα στη θέση του.

Πώς φτιάχνονται οι πυροκουρτίνες;

Το πρώτο μυστικό για την επιτυχία της ηλεκτροκίνητης κουρτίνας προστασίας είναι τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένη. Επειδή μια πυροκουρτίνα πρέπει να τυλίγεται (λίγο σαν ρολό), πρέπει να είναι κατασκευασμένη από ένα εύκαμπτο αλλά στιβαρό υλικό.

Το πυρίμαχο fiberglass είναι το κύριο συστατικό μιας πυροκουρτίνας. Το υαλούφασμα μπορεί να υφανθεί με μέταλλα για να ενισχύσει περαιτέρω την αντοχή της στη θερμότητα και να προσθέσει αντοχή.

Η πραγματικότητα είναι ότι τίποτα δεν μπορεί να είναι πυρίμαχο – με αρκετή θερμότητα για αρκετό χρόνο, απολύτως οτιδήποτε θα λιώσει, θα καεί ή θα εξατμιστεί. Ένα πυρίμαχο υλικό είναι απλά καλύτερο στο να αντέχει τη θερμική ενέργεια και την άμεση έκθεση στη φλόγα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Στην Alfino Door, πάντα ερευνούμε και αναπτύσσουμε νέους τρόπους για να κρατάμε μακριά τη φωτιά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να κάνουμε τα κτίρια πιο ασφαλή. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται στις κουρτίνες πυρασφάλειας και στις κουρτίνες καπνού έχουν υποβληθεί σε αυστηρό έλεγχο, σύμφωνα με τα πρότυπα ασφαλείας της ΕΕ και έχουν επιλεγεί για να παρέχουν τα καλύτερα δυνατά επίπεδα ασφάλειας.

Προηγμένα σχέδια χρησιμοποιούνται επίσης στον μηχανισμό ανάκλησης και πτώσης. Αυτός ο μηχανισμός μπορεί να κρυφτεί σε μια οροφ. . Ο μηχανισμός είναι σχετικά μικρός και η κατασκευή της πυροκουρτίνας διασφαλίζει ότι η κουρτίνα θα λειτουργήσει όπως προβλέπεται, εάν έρθει η ώρα.

Ένας μηχανισμός επιτρέπει στη βαρύτητα να κυριαρχήσει εάν, για οποιονδήποτε λόγο, ο μηχανοκίνητος έλεγχος αποτύχει. Οι πυροκουρτίνες μπορούν να ρυθμιστούν ώστε να κατεβαίνουν αυτόματα όταν ενεργοποιείται ένας συναγερμός πυρκαγιάς και να ρυθμιστούν να ανασύρονται εάν έχει ενεργοποιηθεί ψευδώς ο συναγερμός.

Κάθε εγκατάσταση πυροκουρτίνας διαφέρει εξαρτάται από τη χρήση του κτιρίου, την αρχιτεκτονική και την εσωτερική του διάταξη αλλά οι αρχές είναι πάντα οι ίδιες: σταματάμε την εξάπλωση της φωτιάς, οι άνθρωποι διαφεύγουν με ασφάλεια και περιορίζονται οι ζημιές στο κτίριο.

Η πραγματική επιστήμη πίσω από την ηλεκτροκίνητη κουρτίνα προστασίας  δεν είναι τα υλικά ή τα προηγμένα χειριστήρια και αισθητήρες.  Η πραγματική συνειδητοποίηση ότι χρειαζόμαστε πυροκουρτίνες προέρχεται από την κατανόηση της φωτιάς και τη στέρησή της από αυτό που χρειάζεται για να εξαπλωθεί. Αυτό το αποτέλεσμα εμφανίζεται μόνο όταν ανοίξει μια πυροπροστασία.

Εφαρμογή πυροκουρτινών

Οι πυροκουρτίνες είναι ιδανικές τόσο για μικρούς χώρους όσο και για μεγάλους, ανοιχτούς χώρους. Όταν οι πυροκουρτίνες χρησιμοποιούνται στο στάδιο του σχεδιασμού ενός κτιρίου, μπορούν να τοποθετηθούν σε τοίχους και οροφές, καθιστώντας τα όλα εκτός από αόρατα.

Ο ρόλος της πυροκουρτίνας

Η πραστασία απο τη φωτιά είναι πολύ βασική για έναν ιδιωτικό χώρο ή μια επιχείρηση. Η παθητική πυροπροστασία περιλαμβάνει πράγματα όπως πόρτες πυρασφάλειας που σφραγίζουν και διαμερισματοποιούν μικρά τμήματα ενός κτιρίου και πυρίμαχα υλικά εγκατεστημένα απευθείας στη θέση τους.

Οι πυροκουρτίνες είναι ένας τύπος ενεργητικής πυροπροστασίας που σημαίνει ότι ανταποκρίνονται στην παρουσία πυρκαγιάς.

Αν και είναι ένα ενεργό σύστημα, οι πυροκουρτίνες χρησιμοποιούνται για τον διαχωρισμό πυροδιαμερισμάτων. Σε ανοιχτά και σύνθετα κτίρια, οι πυροκουρτίνες διαχωρίζουν το χώρο με τον ίδιο τρόπο που κάνουν οι πυροσβεστικές πόρτες. Πέφτουν και σφραγίζουν μια περιοχή, που περιέχει τη φωτιά από το δάπεδο μέχρι την οροφή, εντός της περιμέτρου της πυροκουρτίνας ή των πυροκουρτινών.

Φαίνεται αρκετά λογικό, καθώς αν τοποθετήσουμε ένα φράγμα η φωτιά δεν θα μπορεί να εξαπλωθεί τόσο γρήγορα, αλλά υπάρχουν περισσότερα από αυτό. Η φωτιά στερείται οξυγόνου και πρόσθετου καυσίμου. Αυτό μπορεί να μειώσει την ένταση της φωτιάς και να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα άλλων συστημάτων, όπως οι ψεκαστήρες. Ο διαχωρισμός ενός μεγάλου χώρου σε πολλούς μικρούς χώρους βοηθά στη μόνωση κάθε επόμενου χώρου από ζημιές από τη θερμότητα,  διατηρώντας ανέπαφα σημαντικά δομικά στοιχεία.

Όλα αυτά μπορούν να εφαρμοστούν χωρίς να επηρεαστεί η αρχιτεκτονική, ο σχεδιασμός ή η προβλεπόμενη χρήση του εκάστοτε χώρου, καθιστώντας τις πυροκουρτίνες βασικό στοιχείο του σύγχρονου σχεδιασμού κτιρίων.

Πυροκουρτίνες από την Alfino Door για πυρασφάλεια

Στην Alfino, θα συνεχίσουμε να σας παρέχουμε ποιοτικές πυροκουρτίνες για την ασφάλεια του χώρου σας. Είμαστε κορυφαίο όνομα στην ασφάλεια στην Ελλάδα και με κάθε βήμα στην επιστήμη και την τεχνολογία, η δέσμευση απέναντι στους πελάτες μας ενισχύεται.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για πόρτα ασφαλείας Alfino Door:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button