ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΟΡΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΟΡΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΕΙΣΟΔΩΝ

Συνήθως στις κεντρικές εισόδους πολυκατοικιών τα ανοίγματα σε πλάτος και ύψος απαιτούν την κατασκευή ενός ή πολλών πλευρικών σταθερών αλλά και φεγγίτη. Επομένως για να πετύχουμε έναν υψηλό βαθμό ασφάλειας δεν αρκεί μόνο να τοποθετήσουμε μια καλή πόρτα ασφαλείας με μια αξιόπιστη κλειδαριά ασφαλείας, αλλά πρέπει και τα τζάμια – κρύσταλλα που θα μπουν στα πλευρικά-σταθερά ή στον φεγγίτη να είναι στιβαρά και να αντιστέκονται σθεναρά σε προσπάθειες θραύσης.

Υπάρχουν πολλοί τύποι κρυστάλλων βάση διεθνών πιστοποιήσεων. Είναι ο αντιβανδαλιστικός και ο αλεξίσφαιρος και η διαφορά τους έγκειται στην σύνθεση του τρίπλεξ κρυστάλλου. Ξεκινούν από τρεις στρώσεις κρυστάλλων και ανεβαίνουν. Η αντιβανδαλιστική ξεκινάει από την πιστοποίηση PA και φτάνει μέχρι την P8B.

Οι πιο απλοί τύποι κρυστάλλων είναι ο PA και ανεβαίνοντας πάμε στην κατηγορία P6B, η οποία αντέχει 50 σφυριές ή τσεκουριές για να ανοιχτεί τρύπα 50 εκατοστών χωρίς το τζάμι να καταρρεύσει. Η επόμενη κατηγορία είναι η P7B που μπορεί να αντέξει σε 50-70 χτυπήματα και μετά η κατηγορία P8B που αντιστέκεται σε 70 χτυπήματα και πάνω. Φυσικά ανάλογα με την κατηγορία του τζαμιού – κρυστάλλου διαφοροποιείται και η τιμή ανά μέτρο.

Τα παραπάνω κρύσταλλα τοποθετούνται κυρίως σε πόρτες ασφαλείας κεντρικών εισόδων πολυκατοικιών ενώ σε τράπεζες ή κοσμηματοπωλεία τοποθετούνται συνήθως αλεξίσφαιρα κρύσταλλα τα οποία μπορούν να αντέξουν σε επίθεση από 9αρι βλήμα πιστολιού χωρίς να καταρρεύσουν και αναλόγως την κατηγορία μπορεί να προστατεύσουν ακόμη και από βλήμα καλάσνικοφ. Την κατηγορία αυτή θα την αναλύσουμε σε άλλο άρθρο.

Φυσικά τίποτα από τα παραπάνω δεν έχει σημασία αν το πλαίσιο στο οποίο θα χωνευθεί το κρύσταλλο δεν είναι αξιόπιστο και στιβαρό, πράγμα που θα μπορούσε να κάνει όλη την κατασκευή να καταρρεύσει.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΟΡΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button