Ασφαλίστε-το-σπίτι σας-τις-γιορτές

Ασφαλίστε το σπίτι σας τις γιορτές

Ενώ οι γιορτές καθιστούν τον Δεκέμβριο τον πιο υπέροχο μήνα του χρόνου, είναι σημαντικό να λάβετε τις απαραίτητες προφυλάξεις για να διατηρήσετε το σπίτι και την οικογένεια σας ασφαλή με θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας. Απολαύστε τη φετινή περίοδο των γιορτών και έχετε το κεφάλι σας ήσυχο με τις παρακάτω συμβουλές.

Επενδύστε σε πόρτες και κλειδαριές ασφαλείας

Οι πόρτες ασφαλείας προστατεύονται με κάτι παραπάνω από μια μέση κλειδαριά. Οι κλειδαριές σε αυτές τις πόρτες είναι συνήθως κατασκευασμένες από ένα ισχυρότερο υλικό που εμποδίζει έναν εισβολέα να τις σπάσει. Οι πόρτες που δεν είναι κατασκευασμένες με τα σύγχρονα πακέτα ασφαλείας δεν μπορούν να διαρκέσουν πολύ ενάντια στην ωμή δύναμη, ούτε και οι κλειδαριές τους. Βεβαιωθείτε ότι όταν ασφαλίζετε τις πόρτες σας, δεν επιλέγετε απλώς κάτι κατώτερο. Μια πόρτα ασφαλείας θα σας προσφέρει όλη την ενίσχυση που χρειάζεστε για να σας προστατεύσει από τους εισβολείς.

Κρατήστε προσωπικά τυχόν ταξιδιωτικά σχέδια

Εάν την περίοδο των διακοπών σας θέλετε να περάσετε χρόνο με την οικογένεια σας κάπου μακριά από το σπίτι σας, φροντίστε να κρατήσετε τα ταξιδιωτικά σας σχέδια μακριά από τα social media. Το να δημοσιεύετε πού πηγαίνετε, πότε φεύγετε ή πότε θα επιστρέψετε είναι βασικές πληροφορίες για έναν κλέφτη, ενημερώνοντάς τον πότε το σπίτι σας θα είναι άδειο.

Ποτέ δεν ξέρετε ποιος διαβάζει ό,τι έχετε δημοσιεύσει στο Facebook, οπότε η δημοσείευση της επερχόμενης απόδρασης στα μέσα του χειμώνα θα μπορούσε να κάνει πολύ μεγαλύτερο κακό από το να ζηλέψουν οι φίλοι σας. Θα μπορούσε να πληροφορήσει πιθανούς διαρρήκτες ότι θα φύγεις και πόσο καιρό θα λείπετε από το σπίτι σας. Στην πραγματικότητα, το 65 % γνωρίζουν το θύμα τους. Καλό είναι να προσέχετε τι δημοσιεύετε και διαγράψτε την παρουσία σας σε εκδηλώσεις από το Facebook ή τον αριθμό τηλεφώνου και τη διεύθυνσή σας

Ζητήστε βοήθεια από τους γείτονες σας

Εάν έχετε κάποιον γείτονα που εμπιστεύεστε, ενημερώστε τον εάν σκοπεύετε να φύγετε κατά την περίοδο των διακοπών. Μπορεί να παρακολουθεί το σπίτι σας, να παραλάβει την αλληλογραφία σας και να σας ενημερώσει για οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα ενώ λείπετε.

Κρύψτε τα δώρα σας

Είναι αρκετά δύσκολο να κρύψετε τα δώρα από τα παιδιά κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, αλλά έχετε σκεφτεί και πιθανούς διαρρήκτες; Το τύλιγμα δώρων και η τοποθέτηση τους κάτω από το δέντρο σας μπορεί να είναι μια πρόσκληση για έναν διαρρήκτη. Όταν δεν είστε σπίτι, μπορούν γρήγορα να παραβιάσουν ένα παράθυρο και να αρπάξουν όλα τα δώρα σας. Αποφύγετε αυτό τοποθετώντας το δέντρο σας μακριά από παράθυρα ή άλλες πολύ ορατές περιοχές του σπιτιού σας.

Επενδύστε στην ασφάλεια του σπιτιού σας

Με τις νέες εξελίξεις στην τεχνολογία σήμερα, η ασφάλεια του σπιτιού δεν χρειάζεται να έχει υπερβολικό κόστος. Οι νέες συσκευές που ελέγχονται από tablet, υπολογιστή ή smartphone σας επιτρέπουν να μεταμορφώσετε και να μετατρέψετε το σπίτι σας σε ένα έξυπνο, ασφαλές σπίτι.

Είτε πρόκειται για αισθητήρες, κάμερες, κλειδαριές ασφαλείας ή διακόπτες φώτων, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία συσκευών που διατίθενται σήμερα στην αγορά που μπορούν να προσαρμοστούν στις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας.

Ο πιο έξυπνος τρόπος για να προστατέψετε το σπίτι και τα υπάρχοντά σας από οπουδήποτε στον κόσμο είναι να προσθέσετε έξυπνες οικιακές συσκευές όπως κάμερες ασφαλείας, ανιχνευτές καπνού/μονοξειδίου του άνθρακα και πολλά άλλα. Πολλά έξυπνα συστήματα παρακολούθησης σπιτιού στην αγορά ενεργοποιούνται με κίνηση και στέλνουν ειδοποιήσεις και βίντεο κλιπ κατευθείαν στο smartphone σας εάν εντοπιστεί ανεπιθύμητη παρουσία στο σπίτι. Η απόλυτη ηρεμία σας κατά τη διάρκεια της απουσίας σας από το σπίτι θα κάνει αυτή τη μικρή επένδυση να αξίζει τον κόπο.

Μην ξεχάσετε να κλειδώσετε

Είναι δεδομένο ότι πρέπει να κλειδώσετε όλες τις πόρτες σας πριν πάτε διακοπές, αλλά μην αμελήσετε να ασφαλίσετε άλλα ανοίγματα, όπως για παράδειγμα υποδοχές αλληλογραφίας, για να αποτρέψετε τους διαρρήκτες να φτάσουν μέσα με ένα εργαλείο και να ξεκλειδώσουν την πόρτα. Και αν έχετε μια αυτόματη γκαραζόπορτα, σκεφτείτε να αποσυνδέσετε το ηλεκτρονικό ανοιχτήρι και να τοποθετήσετε ένα λουκέτο στην  γκαραζόπορτα. Οι έξυπνες κλειδαριές μπορούν να σας βοηθήσουν να ελέγξετε την είσοδο στο σπίτι σας από απόσταση.

Μπορεί να φαίνεται αρκετά προφανές το να κλειδώσετε το σπίτι σας, ωστόσο πολλοί ιδιοκτήτες το ξεχνούν. Όταν κρατάτε το παράθυρο ή την πόρτα σας ξεκλείδωτα, στην πραγματικότητα αφήνετε ένα σημείωμα καλωσορίσματος στους εγκληματίες. Αυτό είναι ένα από τα πιο ανεύθυνα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να τους αφήσετε να εισβάλουν στο σπίτι σας.

Το κλείδωμα των παραθύρων και των θυρών σας κάνει το σπίτι σας λιγότερο επιρρεπές σε διαρρήξεις. Επομένως, βεβαιωθείτε ότι όλες οι πόρτες και τα παράθυρά σας είναι σωστά κλειδωμένα πριν φύγετε. Επίσης, μην ξεχάσετε να κλείσετε τα στόρια και τις κουρτίνες.

Δώστε προτεραιότητα στην εξωτερική προστασία του σπιτιού

Ένα εμφανώς στολισμένο σπίτι με τα φωτάκια του σβησμένα κατά τη διάρκεια των διακοπών αποτελεί μια πρόκληση για έναν διαρρήκτη. Εάν έχετε βάλει φώτα ή έχετε τοποθετήσει ηλεκτρονικά φουσκωτά, αυτά θα πρέπει να είναι και σε χρονοδιακόπτες.

Δώστε την ψευδαίσθηση ανθρώπινης παρουσίας

Όχι, δεν σας προτείνουμε να στήσετε μανεκέν σε κορδόνια όπως στην ταινία Home Alone, αλλά υπάρχουν απλοί τρόποι για να ξεγελάσετε πιθανούς διαρρήκτες να πιστέψουν ότι κάποιος είναι σπίτι, όπως τα φώτα που αναβοσβήνουν με χρονοδιακόπτη. Προγραμματίζοντας εκ των προτέρων τα φώτα σας να σβήνουν και να ανάβουν σε συγκεκριμένες ώρες (ή συνδέοντάς τα με το smartphone σας) μπορείτε να ξεγελάσετε τους πιθανούς διαρρήκτες γιατί θα δείχνετε ότι είστε μέσα στο σπίτι, ακόμη κι αν είστε χιλιόμετρα μακριά.

Επενδύστε σε ένα σύστημα ασφαλείας για το σπίτι

Έχοντας ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφαλείας στο σπίτι, όπως κάμερες ασφαλείας, πόρτα ασφαλείας, συναγερμό και αισθητήρες κίνησης, σας προσφέρει ηρεμία ότι όλα είναι υπό επιτήρηση. Αυτό κάνει ακόμη και πιθανούς εισβολείς να τραπούν σε φυγή. Βεβαιωθείτε ότι το σύστημα ασφαλείας σας έχει ρυθμιστεί κατάλληλα. Εάν δεν θέλετε να έχετε σύστημα ασφαλείας, θα ήταν καλύτερο να έχετε έστω θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας..

Η εγκατάσταση πρόσθετων λειτουργιών ασφαλείας στο σπίτι, όπως εξωτερικά φώτα και έξυπνες κλειδαριές ασφαλείας, είναι ένας αποδεδειγμένος τρόπος για να ενισχύσετε την ασφάλεια του σπιτιού σας. Ένα από τα καλύτερα πράγματα σχετικά με αυτά τα συστήματα ασφαλείας είναι ότι θα λειτουργούν ακόμη και όταν κοιμάστε ή κάνετε διακοπές, καθιστώντας το σπίτι σας λιγότερο ελκυστικό για πιθανούς κλέφτες.

Μπορείτε να εγκαταστήσετε μια έξυπνη κλειδαριά ασφαλείας που θα σας επιτρέψει να ξεκλειδώσετε την πόρτα σας από απόσταση ή απλά να εγκαταστήσετε θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας.

Ασφαλίστε τις συρόμενες πόρτες και τα παράθυρά σας

Εάν το σπίτι σας έχει παλιές συρόμενες πόρτες και παράθυρα, φροντίστε να τα ασφαλίσετε καθώς οι εισβολείς μπορούν εύκολα να τα διαρρήξουν. Ακόμη και όταν αυτές οι πόρτες και τα παράθυρα είναι κλειδωμένα, μια απλή κλωτσιά μπορεί να αφαιρέσει τις συρόμενες πόρτες και τα παράθυρα από το πλαίσιο τους. Ωστόσο, είναι αρκετά δύσκολο να το κάνουμε αυτό με πόρτες και παράθυρα ασφαλείας νέας τεχνολογίας. Μπορείτε να λάβετε επιπλέον προφυλάξεις στερεώνοντας τα συρόμενα παράθυρα και τις πόρτες σας με ρολά.

Πόρτες ασφαλείας από την Alfino Door

Καθώς πλησιάζει η περίοδος των γιορτών, η προστασία της οικογένειας και του σπιτιού σας πρέπει να είναι η κορυφαία σας προτεραιότητα. Μπορείτε να προστατεύσετε το σπίτι σας με θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας και κλειδαριές ασφαλείας από την Alfino Door ώστε να αισθάνεστε ασφαλείς όλες τις ώρες τις ημέρας και σε κάθε περίσταση, όσο μακριά και αν βρίσκεστε.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησης για πόρτα ασφαλείας Alfino Door:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button