καλοκαιρινές-διακοπές-και-ασφάλεια-σπιτιού

Καλοκαιρινές διακοπές και ασφάλεια σπιτιού

Επιτέλους, έφτασε η πολύ-αναμενόμενη πρώτη ημέρα για τις καλοκαιρινές διακοπές σας. Έχετε ήδη σχεδιάσει ένα φανταστικό ταξίδι. Οι βαλίτσες είναι συσκευασμένες, κρατημένα ξενοδοχεία, αεροπορικά εισιτήρια που περιμένουν δίπλα στην πόρτα ασφαλείας σας. Αν δεν έχετε ακόμα αναβαθμίσει την παλιά σας πόρτα σε πόρτα ασφαλείας, ίσως ήρθε ο καιρός να το κάνετε με πόρτες ασφαλείας Alfino Door.

Αναμένοντας μια εικόνα που έχετε στο μυαλό σας για αρκετό καιρό μπορείτε επιτέλους να χαλαρώσετε και να την κάνετε πραγματικότητα. Μια αμμώδης παραλία, η γαλάζια θάλασσα, ο ήχος των κυμάτων που συντρίβουν στην ακτή και εσείς, ξαπλωμένοι σε μια ξαπλώστρα πίνοντας ένα πολύχρωμο κοκτέιλ. Τι περισσότερο χρειάζεστε, εκτός από ίσως ένα ωραίο λάδι για το δέρμα σας για να μην σας κάψει ο ήλιος;

Λοιπόν, όπως αποδεικνύεται, χρειάζεστε λίγη ηρεμία. Τίποτα δεν μπορεί να καταστρέψει τις τέλεια προγραμματισμένες διακοπές περισσότερο από την ασφάλεια του σπιτιού σας. Επομένως, πρέπει να κάνετε ό,τι μπορείτε για να προστατεύσετε το σπίτι σας ενώ βρίσκεστε σε καλοκαιρινές διακοπές. Και είμαστε εδώ για να σας δώσουμε μερικές ιδέες. Δείτε γιατί πρέπει να αναβαθμίσετε την πόρτα σας με μια πόρτα ασφαλείας και κλειδαριά ασφαλείας τελευταίας τεχνολογίας.

Γίνε καλός γείτονας

Μπορεί να ακούγεται αφελές, αλλά οι γείτονές σας είναι οι καλύτεροι φίλοι σας και η πρώτη γραμμή άμυνας σε αυτές τις καταστάσεις. Βασικά, μαζί με την πόρτα ασφαλείας σας. Εάν οικοδομήσετε μια σχέση μαζί τους, μπορείτε να βασιστείτε σε αυτά για να παρακολουθείτε το σπίτι σας ενώ είστε μακριά. Αναφέρετε άνετα τα σχέδιά σας την επόμενη φορά που θα τους μιλήσετε ενώ ποτίζετε και οι δύο τα λουλούδια σας στην βεράντα ή στον κήπο σας.

Φυσικά, η παρακολούθηση του σπιτιού σας δεν σημαίνει να επιβαρύνετε τους γείτονές σας με πολλές δουλειές. Αλλά μπορείτε να τους ζητήσετε με σεβασμό να παραλάβουν την αλληλογραφία σας, για να μην είναι προφανές ότι κανείς δεν είναι στο σπίτι. Επίσης, μπορούν να χειριστούν τυχόν μικρές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως να ποτίσουν τα λουλούδια της εισόδου σας για να μην μαραθούν ή να μαζέψουν κλαδιά και φύλλα σε περίπτωση καταιγίδας. Φυσικά, θα επιστρέψετε τη χάρη όταν θα χρειαστούν και αυτοί τη βοήθειά σας. Και βεβαιωθείτε ότι μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί σας ενώ είστε μακριά σε περίπτωση που συμβεί κάτι πιο σοβαρό.

Ζητήστε από τους γείτονές σας να συλλέξουν την αλληλογραφία και τις παραδόσεις σας, ώστε να μην συσσωρεύονται έξω από την πόρτα ασφαλείας σας.

Εναλλακτικά, μπορείτε να ζητήσετε από έναν φίλο σας ή ένα μέλος της οικογένειάς σας να περνάει από το σπίτι σας μερικές φορές την εβδομάδα για να βεβαιωθείτε ότι όλα είναι εντάξει.

Κάντε το να μοιάζει σαν σπίτι που δεν λείπουν οι ένοικοι του

Όπως έχετε ήδη μαντέψει, το θέμα είναι να δίνετε την εντύπωση ότι κάποιος είναι στο σπίτι. Ενώ οι γείτονές σας ή κάποιο φιλικό πρόσωπο θα συλλέγουν την αλληλογραφία σας, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να μην φαίνεται εγκαταλελειμμένο το σπίτι.

Εγκαταστήστε χρονοδιακόπτη στα φώτα σας

Εάν τα φώτα σας ανάβουν και σβήνουν σε συγκεκριμένες ώρες, θα δοθεί η εντύπωση ότι κάποιος είναι εκεί. Δεν χρειάζεται να ανάψετε ολόκληρο το σπίτι σας, αλλά η εγκατάσταση μερικές φορές σε δύο δωμάτια είναι καλή ιδέα. Εάν το σπίτι σας διαθέτει έξυπνες λύσεις, Xiaomi Home μπορείτε να το κάνετε από το τηλέφωνό σας.

Ζητήστε από κάποιον να κόψει το γκαζόν σας

Ένα ατημέλητο γκαζόν είναι σαν ένας χιονισμένος δρόμος χωρίς βήματα… είναι και τα δύο τα πιο προφανή σημάδια ότι κανείς δεν είναι σπίτι. Έτσι, ζητήστε από έναν φίλο ή ένα μέλος της οικογένειας ή το παιδί ενός γείτονα να ασχοληθεί λίγο με τον εξωραϊσμό του κήπου σας ενώ λείπετε για καλοκαιρινές διακοπές. Μπορείτε επίσης να προσλάβετε μια εταιρεία κηπουρικής για να ασχοληθεί με το γκαζόν σας.

Διακοπή παράδοσης αλληλογραφίας και εφημερίδων

Εάν δεν μπορείτε να ζητήσετε από τους γείτονές σας να παραλάβουν το ταχυδρομείο σας, μπορείτε να το σταματήσετε ενώ βρίσκεστε σε καλοκαιρινές διακοπές.

Διατηρήστε το μήνυμα στον αυτόματο τηλεφωνητή σας ως έχει

Πολλοί άνθρωποι αλλάζουν τα μηνύματα αυτόματου τηλεφωνητή για να ενημερώσουν τους καλούντες ότι είναι σε καλοκαιρινές διακοπές. Αλλά αν θέλετε να προστατέψετε το σπίτι σας ή την επιχείρησή σας ενώ βρίσκεστε σε διακοπές, διατηρήστε το ως έχει, σαν να επιστρέφετε στο σπίτι από τη δουλειά, τα παιδιά θα επιστρέψουν από το σχολείο κ.λ.π.

Αν η διάρρηξη είναι στοχευμένη και όχι τυχαία, οι επίδοξοι διαρρήκτες μπορεί να καλέσουν στο γραφείο ή τον επαγγελματικό σας χώρο και να διασταυρώσουν πληροφορίες για το πότε θα επιστρέψετε. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να έχουν συγκεκριμένο ελεύθερο χρόνο για να δράσουν ανενόχλητοι.

Ζητήστε από κάποιον να μείνει σπίτι σας όσο θα λείπετε

Το να ζητήσετε από κάποιον να καθίσει στο σπίτι σας για εσάς είναι ένας τρόπος να καλύψετε όλα τα παραπάνω σημεία. Δεν θα χρειαστεί να δημιουργήσετε μια ψευδαίσθηση ότι κάποιος είναι παρών. Επιπλέον, αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε το σπίτι σας ασφαλές ενώ λείπετε διακοπές.

Αυτό είναι ιδιαίτερα ευεργετικό εάν θα ταξιδέψετε για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή για σεζόν. Το σπίτι σας θα φυλάσσεται, τα φυτά σας θα ποτίζονται, θα φροντίζεται η αλληλογραφία σας και θα αποφεύγονται τυχόν αρνητικές ενδείξεις. Όλοι έχουμε κάποιον συγγενή που ζει ακόμα με τους γονείς του και θα ήθελε να περάσει κάποιο χρονικό διάστημα, έστω και λίγων ημερών, ως Home Alone!

Μην δημοσιεύετε φωτογραφίες καλοκαιρινών διακοπών ενώ είστε μακριά

Όλοι αγαπούν τη δημιουργία και την ανάρτηση όμορφων φωτογραφιών στα κοινωνικά μέσα. Αλλά το να το κάνεις αυτό κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών είναι σχεδόν συνώνυμο με την πρόσκληση ενός διαρρήκτη. Κάθε φορά που μοιράζεσαι μια απίστευτη θέα με τους φίλους και την οικογένειά σου, μαρτυρούν στον διαδικτυακό κόσμο ότι είσαι μακριά από το σπίτι σου.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μερικοί άνθρωποι κάνουν σάρωση για δημοσιεύσεις κοινωνικών μέσων και τα χρησιμοποιούν για να στοχεύσουν άδειες κατοικίες. Ως εκ τούτου, περιμένετε μέχρι να επιστρέψετε για να μοιραστείτε τις εμπειρίες σας στα social.

Κρατήστε τα τιμαλφή σας μακριά από το σπίτι σας

Εάν δεν έχετε χρηματοκιβώτιο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε καθώς έχετε και άλλες επιλογές στη διάθεσή σας. Μπορείτε να εμπιστευτείτε τα πολύτιμα αντικείμενά σας στους γονείς σας και θα είστε σίγουροι ότι είναι ασφαλή όσο θα λείπετε.

Επενδύστε σε ένα σύστημα ασφάλειας στο σπίτι

Αν και δεν είναι η φθηνότερη λύση, ένα επαγγελματικό σύστημα ασφάλειας στο σπίτι είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να προστατέψετε το σπίτι σας ενώ βρίσκεστε σε διακοπές. Τα σπίτια χωρίς τέτοια συστήματα είναι πιο πιθανό να διαρρηχθούν, επομένως αυτά μπορούν να χρησιμεύσουν ως ισχυρό αποτρεπτικό μέσο κατά των εγκληματιών.

Η εγκατάσταση ενός συστήματος ασφαλείας στο σπίτι είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να ασφαλίσετε το σπίτι σας ενώ βρίσκεστε μακριά.

Τα συστήματα ασφαλείας στο σπίτι περιλαμβάνουν αισθητήρες εγκατεστημένους στις πόρτες και τα παράθυρά σας, προειδοποιώντας σας προσωπικά σε περίπτωση παραβίασης της ασφάλειας. Μπορούν επίσης να καλέσουν την αστυνομία για εσάς.

Υπάρχει ένα πιθανό πρόσθετο μπόνους για την εγκατάσταση ενός επαγγελματικού συστήματος ασφάλειας στο σπίτι. Μπορεί να πληρείτε τις προϋποθέσεις για έκπτωση ασφάλισης κατοικιών. Επομένως, επικοινωνήστε με τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο και ελέγξτε αν είναι πρόθυμοι να σας προσφέρουν κάποια επιπλέον οφέλη.

Αναβαθμίστε την πόρτα ασφαλείας σας

Μια πόρτα ασφαλείας δεν είναι 100% σίγουρο ότι θα αποτρέψει μια διάρρηξη, αλλά σίγουρα θα καθυστερήσει την όλη διαδικασία ώστε να γίνουν αντιληπτοί οι διαρρήκτες. Οι διακοπές είναι μια τέλεια ευκαιρία για τους διαρρήκτες να εισβάλουν στον χώρο σας. Ερχόμενοι αντιμέτωποι με μια πόρτα ασφαλείας οι επίδοξοι ληστές, το πιο πιθανό είναι να προσπεράσουν το σπίτι σας και να πάνε σε μια πιο εύκολη γι’ αυτούς διάρρηξη. Μην ξεχνάτε ότι το καλοκαίρι γίνονται οι περισσότερες διαρρήξεις.

Τοποθετήστε κλειδαριές ασφαλείας νέου τύπου

Μια παλιού τύπου κλειδαριά κάνει την πόρτα σας πιο ευάλωτη. Το μυστικό του επιπέδου ασφάλειας είναι στον χρόνο, τον θόρυβο, τον κόπο και τα εργαλεία που χρειάζεται να χρησιμοποιήσει ο εισβολέας για να ανοίξει μια πόρτα ασφαλείας ή την κλειδαριά ασφαλείας που αυτή διαθέτει.

Τώρα ξέρετε πώς να προστατεύσετε το σπίτι σας ενώ βρίσκεστε σε καλοκαιρινές διακοπές

Μπορείτε να δείτε ότι υπάρχουν πολλές επιλογές για την προστασία του σπιτιού σας ενώ λείπετε για τις καλοκαιρινές διακοπές σας. Μερικά από αυτά θα απαιτήσουν λίγη επένδυση, ενώ μερικά είναι εντελώς δωρεάν. Σε κάθε περίπτωση, δεν υπάρχει τίμημα για την ηρεμία σας. Επίσης, θα πρέπει να μπορείτε να απολαύσετε τις διακοπές σας χωρίς προβλήματα. Μείνετε ασφαλείς, μην ξεχάσετε το απολυμαντικό χεριών σας και περάστε υπέροχα τα ταξίδια σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να ενημερωθείτε για τις τρέχουσες προσφορές μας και για το πώς μπορείτε να αποκτήσετε τη δική σας πόρτα ασφαλείας.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησες για πόρτα ασφαλείας Alfino Door:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button