ήχο θερμομονωτικές πόρτες ασφαλείας

3 Λόγοι γιατί να επιλέξετε ήχο θερμομονωτικές πόρτες ασφαλείας

Κρατήστε έξω τον κλέφτη, τον ήχο, το κρύο και τη ζέστη με ήχο θερμομονωτικές πόρτες ασφαλείας από την Alfino Door. Η αίσθηση άνεσης στο σπίτι σας γίνεται όλο και πιο σημαντική. Το επίπεδο θορύβου στο οποίο είμαστε εκτεθειμένοι έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ποιότητα των συνθηκών ζωής μας. Ο θόρυβος από την κυκλοφορία, για παράδειγμα, επηρεάζει την υγεία μας, τον ύπνο μας και την ικανότητα συγκέντρωσης τόσο συνειδητά όσο και ασυνείδητα.

Η μείωση θορύβου έχει αποδεδειγμένα επηρεάσει την υγεία, την ευημερία και την άνεση της ζωής μας. Εκτός από την αντικλεπτική προστασία, τη θερμομόνωση και το σχεδιασμό, η ηχομόνωση στις μέρες μας παίζει σημαντικό ρόλο στην επιλογή της σωστής πόρτας ασφαλείας. Οι πόρτες διατίθενται έως την κατηγορία ηχομόνωσης 3, μειώνοντας έτσι το επίπεδο θορύβου έως και 39 ντεσιμπέλ. Μάθετε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις ήχο θερμομονωτικές πόρτες ασφαλείας για το σπίτι σας στο άρθρο μας.

Αποτελεσματική μείωση θορύβου με ήχο θερμομονωτικές πόρτες ασφαλείας

Η ηχομόνωση είναι ένα είδος μέτρου για την αποτροπή της διείσδυσης των ηχητικών κυμάτων. Αποδεικνύεται από την απώλεια μετάδοσης ήχου που εκφράζεται με τη διαφορά ντεσιμπέλ μεταξύ του προσπίπτοντος ήχου και του διαπερατού ήχου. Όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η ηχομονωτική ιδιότητα.

Τι το ιδιαίτερο έχουν οι ήχο θερμομονωτικές πόρτες;

Πολλοί διαφορετικοί παράγοντες έχουν αντίκτυπο στον δείκτη μείωσης ήχου μιας πόρτας ασφαλείας, μεταξύ των οποίων ο τύπος της σφραγίδας και του πάνελ της πόρτας, το μέγεθος, ο σχεδιασμός του πλαισίου της πόρτας και η επαγγελματική εγκατάσταση της πόρτας σύμφωνα καθώς και η πιστοποίηση που φέρει από τον κατασκευαστή.

Τάξεις ηχομόνωσης για ηχομονωτικές πόρτες

Το διάταγμα ηχομόνωσης σύμφωνα με το πρότυπο καθορίζει τις ελάχιστες απαιτήσεις για τη μείωση του θορύβου. Ορίζει επίσης τις έξι κατηγορίες ηχομόνωσης σε σχέση με τον δείκτη μείωσης ήχου Rw. Αυτή η διάταξη διευκολύνει τη σύγκριση των διαφόρων διαρθρωτικών μέτρων που είναι διαθέσιμα για τη μείωση των επιπέδων θορύβου. Ο δείκτης μείωσης θορύβου Rw δίνεται σε ντεσιμπέλ (dB) και περιγράφει την ηχομόνωση που παρέχεται για τη μεμονωμένη δομή.

Ήχο θερμομονωτικές πόρτες ασφαλείας κατασκευασμένες κατά παραγγελία

Οι ήχο θερμομονωτικές πόρτες ασφαλείας μπορούν να φτιαχτούν και κατά παραγγελία και προσαρμόζονται ώστε να ικανοποιούν τις απαιτήσεις σας. Εκτός από τα τυπικά μεγέθη για τις πόρτες εισόδου, διατίθενται ειδικά στοιχεία για ιδιαίτερα υψηλές ή φαρδιές πόρτες εισόδου. Τα χαρακτηριστικά των πορτών ασφαλείας όσον αφορά την ηχομόνωση, την αντοχή σε διάρρηξη και τη θερμομόνωση δεν επηρεάζονται από το ξεχωριστό μέγεθος μιας πόρτας. Για τις ήχο θερμομονωτικές πόρτες, έχετε τις ίδιες επιλογές σχεδίασης με τις πόρτες ασφαλείας.

Μέγιστη ηχομόνωση χάρη στην επαγγελματική εγκατάσταση πόρτας ασφαλείας

Μόνο αν ήχο θερμομονωτική πόρτα εγκατασταθεί από έμπειρους επαγγελματίες τοποθέτησης πόρτας ασφαλείας, θα επιτύχει την κατηγορία ηχομόνωσης που παρέχει. Οι εξειδικευμένοι συνεργάτες της Alfino Door εξασφαλίζουν, όχι μόνο ότι η πόρτα σας είναι τέλεια τοποθετημένη και καλά σφραγισμένη, αλλά ότι θα βρείτε την κατάλληλη ήχο θερμομονωτική πόρτα ασφαλείας που ταιριάζει στη δική σας αισθητική. Ενδέχεται να πραγματοποιηθούν ειδικές μετρήσεις των επιπέδων θορύβου στον χώρο σας προκειμένου να καθοριστεί ο κατάλληλος δείκτης μείωσης του ήχου.

Πόρτες ασφαλείας αντοχής σε διάρρηξη, θερμική και ακουστική μόνωση

Όταν επιλέγετε πόρτες ασφαλείας, δώστε προσοχή σε ορισμένες βασικές παραμέτρους που αντικατοπτρίζουν τα χαρακτηριστικά τους. Οι πόρτες δεν είναι μια καθημερινή αγορά, επομένως λίγοι άνθρωποι μπορούν να καταλάβουν τα σύμβολα και τους αριθμούς που περιγράφουν την αντίσταση διάρρηξης, τη διαπερατότητα θερμότητας ή την ηχομόνωση των θυρών. Λάβετε υπόψη ότι αυτές οι παράμετροι πρέπει να υποστηρίζονται από σχετικά πιστοποιητικά.

Αυτό το άρθρο περιγράφει με απλά λόγια τα πιο σημαντικά ζητήματα που σχετίζονται με τις πόρτες εισόδου για χρήση σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους. Εστιάζουμε σε 3 πιο σημαντικούς λόγους γιατί να επιλέξετε ήχο θερμομονωτικές πόρτες ασφαλείας που κατασκευάζονται και διατίθενται στην αγορά.

Συγκεκριμένα, η αντοχή σε διάρρηξη, η θερμική και ακουστική μόνωση είναι οι πιο σημαντικές λειτουργίες μιας ήχο θερμομονωτικής πόρτας ασφαλείας που διασφαλίζουν ότι οι ένοικοι ενός σπιτιού ή οι πελάτες ενός επαγγελματικού χώρου μπορούν να απολαύσουν ασφάλεια, ζεστασιά και ηρεμία.

1. Αντιδιαρρηκτική αντίσταση

Οι ήχο θερμομονωτικές πόρτες ασφαλείας, και αυτές που χρησιμοποιούνται σε σπίτια και διαμερίσματα, μπορεί να παρέχουν διάφορα επίπεδα ασφάλειας. Όλες οι πιστοποιημένες πόρτες είναι δομικά ενισχυμένες, διαθέτουν λύσεις που καθιστούν δυσκολότερη τη θραύση ή την καταστροφή των θυρών και είναι εξοπλισμένες με πιστοποιημένες κλειδαριές ασφαλείας και κυλίνδρους Defender για αντί-διατρητική προστασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για διάρρηξη περιλαμβάνουν πένσα, σφυρί, λοστό και πριόνι. Οι διαρρήκτες που προσπαθούν να ανοίξουν πόρτες ασφαλείας πρέπει να είναι πρόθυμοι να αφιερώσουν πολύ χρόνο και έτοιμοι να κάνουν πολύ θόρυβο.

2. Θερμομόνωση – Ζεστό σπίτι

Η θερμομόνωση εξασφαλίζεται με το πάχος του φύλλου της πόρτας, τον σχεδιασμό του πλαισίου της πόρτας και τη σωστή τοποθέτηση της πόρτας. Ο λόγος θερμικής διαπερατότητας, που σημειώνεται με το σύμβολο Ud, καθορίζει πόσο καλά η πόρτα προστατεύει το εσωτερικό από το κρύο. Όσο χαμηλότερη είναι η αναλογία, τόσο το καλύτερο, καθώς σημαίνει ότι λιγότερη θερμότητα διαφεύγει από το εσωτερικό του σπιτιού ή του επαγγελματικού χώρου.

Επομένως, αξίζει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή σε αυτήν την παράμετρο, ιδιαίτερα όταν αγοράζετε πόρτες εισόδου για σπίτι, καθώς οι πόρτες με χαμηλό λόγο διαπερατότητας θα αποφέρουν σημαντική εξοικονόμηση με τη μορφή χαμηλότερων λογαριασμών θέρμανσης.

Θυμηθείτε ότι οι πόρτες θα διατηρήσουν τις εργοστασιακές τους παραμέτρους υπό την προϋπόθεση ότι είναι εγκατεστημένες σωστά, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

3. Ανεκτίμητη ησυχία με ήχο θερμομονωτικές πόρτες ασφαλείας

Εκτός από την ασφάλεια και τη ζεστασιά που αποπνέει ένα σπίτι, ίσως ήρθε η ώρα να εξασφαλίσετε και την ακουστική άνεση, έτσι ώστε όσο το δυνατόν λιγότερος θόρυβος να φτάνει στο εσωτερικό. Σύμφωνα με τα ισχύοντα πρότυπα, η μείωση του θορύβου κατά 10 dB ισοδυναμεί με μείωση κατά περίπου 40 έως 50%. Το μερίδιο θορύβου, Rw, εκφράζεται σε dB (ντεσιμπέλ).

Σε αντίθεση με το μερίδιο θερμικής διαπερατότητας, όσο υψηλότερη είναι η τιμή του συντελεστή Rw, τόσο υψηλότερο είναι το επίπεδο ακουστικής μόνωσης της πόρτας. Για παράδειγμα, οι πόρτες διαμερισμάτων έχουν λόγο ακουστικής μόνωσης Rw 43 dB. Πώς να ερμηνεύσετε αυτήν την παράμετρο; Εάν παράγεται θόρυβος στα 80 dB έξω από το διαμέρισμά μας (αυτό το επίπεδο θορύβου αντιστοιχεί σε δυνατή μουσική ή ήχο κόρνας αυτοκινήτου), θα μειωθεί κατά 43 dB σε 37 dB, δηλαδή το επίπεδο μιας κανονικής συνομιλίας. Το επίπεδο θορύβου που συνιστά ο ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) στο περιβάλλον κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι 50 dB.

Οι πόρτες των διαμερισμάτων πρέπει να μειώνουν σημαντικά τους θορύβους που προέρχονται από το κλιμακοστάσιο, ή την κίνηση στον δρόμο διασφαλίζοντας ότι μπορούμε να απολαύσουμε ακουστική άνεση παρά το γεγονός ότι ζούμε σε μια πολυκατοικία. Επομένως, αξίζει να θυμόμαστε ότι οι πόρτες στα διαμερίσματα που βρίσκονται σε πολυκατοικίες πρέπει να έχουν λόγο Rw τουλάχιστον 30 dB.

Εάν εξετάζετε κάποια μορφή ηχομόνωσης, αυτό θα οφείλεται σε έναν από τους δύο παρακάτω λόγους:

  • Είτε είστε υπεύθυνοι για τη δημιουργία θορύβου και θέλετε να διασφαλίσετε ότι δεν θα ενοχλείτε.
  • Είτε έχετε μια περιοχή όπου υπάρχει έντονο επίπεδο θορύβου.

Οι ήχο θερμομονωτικές πόρτες ασφαλείας, παράλληλα με τα μέτρα μείωσης της μεταφοράς ήχου από τοίχους, δάπεδα και οροφές, αποτελούν σημαντικό πλεονέκτημα κάθε χώρου, είτε οικιακού, είτε επαγγελματικού.

Επικοινωνήστε μαζί μας και ενημερωθείτε για τις ειδικές προσφορές που ισχύουν σε πόρτες ασφαλείας και κλειδαριές ασφαλείας στην Αθήνα.

Δείτε περισσότερες περιοχές εξυπηρέτησες για πόρτα ασφαλείας Alfino Door:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button