Τα χαρακτηριστικά των θωρακισμένων πορτών ασφαλείας χωρίζονται σε πολλές κατηγορίες, αλλά δύο είναι οι βασικές. Θα μπορούσαμε να τα διαχωρίσουμε σε ποιοτικά και σε ασφαλείας.

Ποιοτικά χαρακτηριστικά Θωρακισμένων Πορτών Ασφαλείας

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά έχουν να κάνουν με το πάχος της λαμαρίνας και της κάσας, την ποιότητα της θωράκισης (γαλβανιζέ), τη βαφή της κάσας (ηλεκτροστατική φούρνου), τον τρόπο τοποθέτησης (ο οποίος είναι και χαρακτηριστικό ασφάλειας) και λοιπά.

Χαρακτηριστικά Ασφαλείας Θωρακισμένων Πορτών

Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας έχουν να κάνουν κυρίως με την κλειδαριά ασφαλείας. Το σώμα της κλειδαριάς (γρανάζια, καταπέλτες), το προστατευτικό κάλυμμα defender (ατσάλινο) και το κλειδί – κύλινδρος (antipicking, antibumping, προστασία αντιγραφής κ.α.).

Για παράδειγμα τον διαρρήκτη δεν τον ενδιαφέρει αν η λαμαρίνα της θωράκισης είναι γαλβανιζέ ή όχι, αν είναι διπλή ή μονή, ούτε αν η κάσα είναι βαμμένη ηλεκτροστατικά. Επίσης, δεν τον νοιάζει αν η λαμαρίνα είναι 0.8mm ή 1.2mm. Σε περίπτωση που αποφασίσει να έχει μαζί του τροχούς και οξυγόνα (πράγμα μη ρεαλιστικό) είτε έτσι, είτε αλλιώς θα την κόψει.

Φυσικά με τέτοιο τρόπο η διάρρηξη θα γίνει αισθητή από τους περίοικους και τη γειτονιά και δεν θα καταφέρει ο επίδοξος διαρρήκτης να καταφέρει τίποτα. Μόνο σε σειρές, τύπου La Casa De Papel, οι ληστείες έχουν αίσιο τέλος!

Κλειδαριές Ασφαλείας Alfinodoor

Επειδή όμως οι περισσότεροι διαρρήκτες κατά σχεδόν 100% εισβάλλουν στα σπίτια μας από την κλειδαριά καλό θα ήταν η έμφαση να δοθεί εκεί. Οι απαραβίαστες κλειδαριές ασφαλείας είναι αυτές που αποτρέπουν τον κλέφτη να μπει σπίτι μας, σε συνδυασμό φυσικά με πόρτα ασφαλείας. Απαραβίαστη κλειδαριά δεν μπορεί να υφίσταται σε ξύλινη ή σε αλουμινένια πόρτα.

Σαφώς όμως, αν διαθέτουμε παραπάνω χρήματα φρόνιμο θα ήταν να προμηθευτούμε μια πόρτα και με εξίσου καλά ποιοτικά χαρακτηριστικά, καθώς είναι ένα προϊόν που θα το έχουμε στην οικία μας όλη μας τη ζωή και η λειτουργικότητα του είναι σημαντική.

Νιώστε την απόλυτη ασφάλεια στο σπίτι σας με πόρτες ασφαλείας Alfino Door. Είναι κορυφαίες σε ασφάλεια, ποιότητα, λειτουργικότητα και αισθητική.

Δείτε περισσότερα για πόρτες ασφαλείας:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button