Η ενεργειακή αναβάθμιση του χώρου που κατοικούμε δηλαδή η καλή ενεργειακή απόδοση της κατοικίας, μας εξασφαλίζει πολλά θετικά για την καθημερινότητα μας.

Αρχικά το χειμώνα το σπίτι διατηρεί τη θέρμανση του και συνεπώς ξοδεύουμε λιγότερα χρήματα σε πετρέλαιο, φυσικό αέριο, ρεύμα κ.τ.λ και δεύτερον αποφεύγουμε τυχόν ζημιές από υγρασίες κ.α. Έπειτα το καλοκαίρι το σπίτι διατηρείται δροσερό εμποδίζοντας τη ζέστη να μπει μέσα.

Τρεις βασικές κατηγορίες ενεργειακής θωράκισης του σπιτιού μας είναι η θερμοπρόσοψη – η οποία μπορεί να γίνει στην εξωτερική τοιχοποιία αλλά και στην εσωτερική – τα ενεργειακά κουφώματα αλουμινίου με θερμο-διακοπτόμενο προφίλ – δηλαδή μόνωση στο εσωτερικό του – ενεργειακά τζάμια και τέλος η πόρτα ασφαλείας.

Εμείς στην Alfino door είμαστε ειδικοί στις πόρτες ασφαλείας άρα θα μιλήσουμε για αυτή την κατηγορία. Κάθε θωρακισμένη πόρτα που τοποθετούμε συνοδεύεται με πιστοποιητικό το οποίο περιλαμβάνει τα αντιδιαρρηκτικά χαρακτηριστικά της και τα ενεργειακά χαρακτηριστικά της πόρτας που είναι η θερμική διάδοση, η ηχομόνωση, η διαπερατότητα αέρα, η υδατοστεγανότητα, η αντοχή στον άνεμο.

Σε πόρτες ασφαλείας με υψηλά ενεργειακά χαρακτηριστικά ο συντελεστής τους κυμαίνεται από 2,2 έως 0,9 W / m2 K μειώνοντας έτσι σημαντικά την ενεργειακή κατανάλωση του χώρου μας.

Προσοχή: Οι πιστοποιήσεις ισχύουν και μπορούν να αποδώσουν τις πραγματικές δυνατότητες της πόρτας υπό την προϋπόθεση ότι έχει τοποθετηθεί σωστά από εξειδικευμένο συνεργείο και με βάση τους κανόνες, τις μεθόδους, το εγχειρίδιο και τις συμβουλές του κατασκευαστή.

Δείτε περισσότερα για τις πόρτες ασφαλείας:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button