Στο άρθρο αυτό θα δώσουμε τον ορισμό για την λέξη πόρτα ασφαλείας. Πόρτα ασφαλείας λοιπόν είναι η πόρτα η οποία δεν παραβιάζεται ή για να παραβιαστεί θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν βαριά εργαλεία, να καταναλωθεί πολύς χρόνος και να γίνει πολύς θόρυβος. Αυτή είναι η έμμεση έννοια του όρου πόρτες ασφαλείας.

Με τη στενή έννοια του όρου εννοούμε την πόρτα εκείνη η οποία έχει φύλλο από γαλβανιζέ ατσαλολαμαρίνα, έχει κάσα ατσάλινη και διαθέτει κλειδαριά ασφαλείας τελευταίου τύπου αναλόγως τις εξελίξεις της εποχής.

Σε ότι αφορά το τελικό προϊόν που παρουσιάζει ο κάθε κατασκευαστής, υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανά πόρτα, που αφορούν την ποιότητα των μηχανισμών της, των μετάλλων της, της κλειδαριάς ασφαλείας και της συνολικότερης συγκόλλησης όλων αυτών.

Μια ποιοτική, ασφαλής, και αξιόπιστη πόρτα ασφαλείας πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές σε όλα της τα σημεία: φύλλο, κάσα, κλειδαριά και τοποθέτηση. Οι προδιαγραφές είναι μεγάλο θέμα και θα τις αναλύσουμε σε άλλο άρθρο.

Σημαντικό πάντως είναι να γνωρίζετε ότι για να ορίσουμε μια πόρτα ως «ασφαλείας» θα πρέπει να διαθέτει και τα τρία παρακάτω στοιχεία μαζί: Aτσάλινη κάσα, ατσάλινο φύλλο και κλειδαριά τελευταίας τεχνολογίας, η οποία σήμερα που μιλάμε είναι η κλειδαριά που λειτουργεί με αφαλό – κύλινδρο και διαθέτει defender, δηλαδή σύστημα προστασίας του κυλίνδρου από την εξωτερική πλευρά.

Πόρτα η οποία δεν διαθέτει τα παραπάνω χαρακτηριστικά συνδυαστικά όλα μαζί δεν μπορεί να θεωρείται ασφαλείας.

Δείτε περισσότερα για τις πόρτες ασφαλείας:

1 Σχόλιο. Leave new

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button