ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΣΕΤΕ ΘΥΜΑΤΑ ΛΗΣΤΩΝ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

Συμβουλές για να μην πέσετε θύματα ληστών τα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και οι περισσότεροι από εμάς όλο και κάπου ετοιμαζόμαστε να πάμε. Όσο και να μας χαροποιεί το γεγονός ότι θα φύγουμε για λίγο από το σπίτι και θα απολαύσουμε μερικές χαλαρές στιγμές με οικογένεια και φίλους, δεν παύουμε να ανησυχούμε μήπως όσο λείπουμε συμβεί κάτι.

Η αλήθεια είναι πως έχει παρατηρηθεί αύξηση στις ληστείες κατά την διάρκεια των γιορτών, εν ολίγοις όσο εμείς περιμένουμε τις γιορτές για να χαλαρώσουμε, οι κλέφτες περιμένουν εκείνες τις μέρες προκειμένου να καπηλευτούν όσα περισσότερα μπορούν.

Οι πόρτες ασφαλείας και οι κλειδαριές ασφαλείας θα προστατεύσουν τον χώρο σας από τους επίδοξους διαρρήκτες, ωστόσο για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα εμείς φροντίσαμε να σας παρουσιάσουμε κάποιες βασικές συμβουλές που αν τις ακολουθήσετε θα μειώσετε τις πιθανότητες κάποιος να δοκιμάσει να παραβιάσει των ιδιωτικό σας χώρο.

1. Μην κλείνετε τα παντζούρια και τις κουρτίνες

Θα μου πείτε θα φύγω και θα αφήσω τα παντζούρια ανοιχτά;

Εάν λείψετε για μέρες, με αποτέλεσμα τα παντζούρια να μείνουν σταθερά κλειστά επί όλο αυτό το χρονικό διάστημα τότε σίγουρα θα κινήσετε υποψίες. Οι διαρρήκτες θα καταλάβουν ότι λείπετε από το σπίτι και δεν θα αργήσουν να δοκιμάσουν την τύχη τους σε αυτό.

2. Αδειάστε το γραμματοκιβώτιο 

Στην περίπτωση που δεν λείπατε κάπου και ήσασταν στο σπίτι σίγουρα θα φροντίζατε να μαζέψετε την αλληλογραφία σας από το γραμματοκιβώτιο και δεν ήταν συσσωρευμένα τα γράμματα, τα φυλλάδια και οι λογαριασμοί μέσα σε αυτό.

Αυτή είναι μία αλήθεια που οι ληστές γνωρίζουν καλά. Εάν λοιπόν δεν μπορείτε να μαζέψετε την αλληλογραφία γιατί λείπετε, μπορείτε να συνεννοηθείτε με κάποιον γείτονα να το κάνει αυτό για εσάς και να σας παραδώσει το περιεχόμενο του γραμματοκιβωτίου μόλις επιστρέψετε.

3. Βάλτε κάποιον να παρκάρει στον χώρο στάθμευσής σας

Πριν κάποιος εγκληματίας, ή κάποια εγκληματική οργάνωση αποπειραθεί να εισέλθει στον χώρο σας θα έχει φροντίσει να έχει διεξάγει την κατάλληλη έρευνα. Αυτό σημαίνει πως οι επικείμενοι διαρρήκτες του σπιτιού σας έχουν αρκετές πληροφορίες για την οικίας σας αλλά και για εσάς.

Εάν για παράδειγμα το σπίτι σας διαθέτει κάποιο χώρο parking στον οποίο συνήθως είναι παρκαρισμένο κάποιο αυτοκίνητο τότε φροντίστε όσο λείπετε να μην φαίνεται άδειος. Ζητήστε από κάποιον γείτονα ή γνωστό να παρκάρει στην θέση σας κατά την διάρκεια των εορτών έτσι ώστε να δίνεται η αίσθηση πως πάντα κάποιος υπάρχει στο σπίτι.

Τσεκάρετε τις πόρτες ασφαλείας και τις κλειδαριές ασφαλείας

Εάν δεν έχετε τοποθετήσει κάποια πόρτα ασφαλείας στον οικιακό ή στον επαγγελματικό σας χώρο θα πρέπει να φροντίσετε άμεσα γι αυτό.

Στην περίπτωση που το σπίτι σας διαθέτει κάποια πόρτα ασφαλείας βεβαιωθείτε ότι λειτουργεί σωστά και ότι διαθέτει την κατάλληλη κλειδαριά ασφαλείας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι ακόμη και οι καλύτερες πόρτες ασφαλείας, απαιτείτε να διαθέτουν επάνω τους κλειδαριές νέας γενιάς προκειμένου να είναι αποτελεσματικές.

Στην εταιρεία με πόρτες ασφαλείας Alfino Door θα φροντίσουμε να κάνετε ξέγνοιαστες και χαρούμενες γιορτές!

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button