Όταν θέλουμε να αναβαθμίσουμε την ασφάλεια σπιτιού μας θα πρέπει να δώσουμε έμφαση στα αδύναμα σημεία του. Τα σημεία αυτά δεν είναι τα ντουβάρια, αλλά οι πόρτες και τα παράθυρα τα οποία δίνουν την δυνατότητα στον εισβολέα να εισέλθει μέσα στο χώρο μας πιο εύκολα.

Πόρτες ασφαλείας για μέγιστη ασφάλεια

Άρα το πρώτο πράγμα είναι μια καλή, ασφαλής και ποιοτική θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας. Αυτό πρακτικά σημαίνει καλές κλειδαριές ασφαλείας νέου τύπου κυλίνδρου που να διαθέτει όλα τα αντιδιαρρηκτικά χαρακτηριστικά (καταπέλτη, antipicking, antibumping, ελεγχόμενη αντιγραφή κ.α.), σωστό πάχος ατσάλινης κάσας και φύλλου και τέλος ποιοτικό υλικό λαμαρίνας (γαλβανιζέ).

Σιδεριές στα παράθυρα

Δεύτερον θα πρέπει να τοποθετήσουμε σιδεριές στα παράθυρα όπου είναι εφικτό. Καταλαβαίνω ότι το σπίτι μας δεν πρέπει να μοιάζει με φυλακή και κάποιοι αυτό το μέτρο ίσως το θεωρήσουν αντιαισθητικό, αλλά όμως υπάρχουν κάγκελα πάρα πολύ καλαίσθητα και συνάμα αποτελεσματικά.

Επιλέξτε τα κατάλληλα συστήματα ασφαλείας

Ένα άλλο μέτρο είναι ένα καλό σύστημα συναγερμού με εξωτερικά ραντάρ, ώστε ο κλέφτης να μην έχει καν την δυνατότητα να πλησιάσει στις πόρτες και στα παράθυρα καθώς η κίνηση του θα ενεργοποιήσει τον συναγερμό. Εδώ θα πουν κάποιοι ναι, αλλά θα περνάνε γάτες ή θα κουνιούνται τα δέντρα και θα χτυπάει ο συναγερμός. Όχι, τα νέα συστήματα συναγερμού το έχουν προβλέψει αυτό και ρυθμίζονται έτσι ώστε να μην χτυπούν για ψύλλου πήδημα.

Τέταρτον θα μπορούσαμε να βάλουμε ένα σύστημα ασφαλείας CCTV – το οποίο βέβαια μαζί με τον συναγερμό αποτελούν παθητικά συστήματα ασφαλείας – που όμως βοηθάει καθώς καταγράφει το κάθε τι που συμβαίνει σπίτι σου και μπορείς επίσης από ένα smart phone να βλέπεις απομακρυσμένα τί συμβαίνει στο χώρο σου.

Ωστόσο, μπορείτε να εμπιστευτείτε τους ειδικούς σε πόρτες ασφαλείας και κλειδαριές ασφαλείας που μπορούν αν σας ενημερώσουν για όλες τις δυνατότητες. Επικοινωνήστε μαζί μας ή επισκεφθείτε το κεντρικό μας κατάστημα στην Αθήνα και θα σας εγγυηθούμε για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Δείτε περισσότερα για πόρτες ασφαλείας:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button