Για να καταλάβουμε ποια είναι η σωστή επιλογή για να αντικαταστήσουμε την παλιά κλειδαριά ασφαλείας (τύπου χρηματοκιβωτίου) με την νέα κλειδαριά ασφαλείας (τύπου κυλίνδρου) πρέπει πρώτα να γνωρίζουμε τα εξαρτήματα από τα οποία αποτελείται η νέα κλειδαριά.

Ο εξοπλισμός αυτός είναι από την έξω πλευρά της πόρτας και προς τα μέσα: το προστατευτικό κάλυμμα της κλειδαριάς το λεγόμενο defender, το σώμα της κλειδαριάςκασετίνα που τοποθετείται μέσα στην πόρτα και φυσικά ο αφαλόςκύλινδρος που τοποθετείται στην κλειδαριά και κλειδώνει, ξεκλειδώνει την πόρτα ασφαλείας. Πέρα από τα παραπάνω που αφορούν την ασφάλεια έχουμε και τις διακοσμητικές ροζέτες bronze ή inox, οι οποίες είναι τα νέα επιστόμια που θα έχει η πόρτα.

Όποιος δε θέλει να συμβιβαστεί λοιπόν με κάτι μέτριο σε ότι αφορά την ασφάλεια και την αναβάθμιση της πόρτας του, τότε θα πρέπει να προμηθευτεί ένα επώνυμο defender από επισκληρυμένο ατσάλι και περιστρεφόμενη πρόσοψη για αντιδιατρητική προστασία.

Επίσης συνεχίζουμε με κλειδαριά γραναζωτή και διπλό σύστημα μπλοκαρίσματος – καταπέλτη και τέλος κλείνουμε την αγορά μας με έναν αφαλό που να διαθέτει σύστημα anti picking, σύστημα κατά της σφυρηλάτησης anti bumping και ελεγχόμενη αντιγραφή. Προφανώς οι κύλινδροι ασφαλείας που διαθέτουν αυτά τα συστήματα δεν είναι οι φθηνότεροι κύλινδροι της αγοράς αλλά είναι μεσαία μοντέλα και άνω από οποιαδήποτε επώνυμη εταιρεία και αν επιλέξουμε.

Μην ξεχνάτε πώς ότι καλύτερο βάλετε σήμερα τόσο πιο μακροπρόθεσμα θα χρειαστεί να το αλλάξετε. Πάντα θα πρέπει να παρακολουθείτε τις εξελίξεις και να βρίσκεστε ένα βήμα μπροστά από αυτές.

Τέλος θα έλεγα ότι είναι βασικό να εμπιστευθείτε γνωστές εταιρείες με έμπειρα συνεργεία, με εξειδίκευση στον τομέα των θωρακισμένων πορτών, ώστε η τοποθέτηση του νέου εξοπλισμού να γίνει σωστά για να έχετε μια λειτουργική πόρτα χωρίς μελλοντικά προβλήματα.

Δείτε περισσότερα για πόρτες ασφαλείας:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button