Φυσικά, η απάντηση είναι πως όχι δεν μπορούμε. Δεν μπορούμε να ζητάμε την καλύτερη δυνατή ασφάλεια σε μια πόρτα ασφαλείας και να θέλουμε να την πληρώσουμε φθηνά. Το διαχρονικό ρητό που όλοι ξέρουμε, λέει… “Ότι δίνεις, παίρνεις“. Για παράδειγμα υπάρχουν κύλινδροι ασφαλείας που κοστίζουν 15 ευρώ και κύλινδροι που κοστίζουν 350 ευρώ. Επομένως είναι σαφές ότι το καλό, το ποιοτικό και το πιο ασφαλές πληρώνεται.

Στην αγορά κυκλοφορούν κλειδαριές ασφαλείας χωρίς καταπέλτη και γρανάζι οι οποίες δεν γίνεται να στοιχίζουν το ίδιο με αυτές που διαθέτουν και τα δύο αυτά στοιχεία. Επίσης υπάρχουν θωρακισμένες πόρτες με διπλή κλειδαριά ασφαλείας και πόρτες με μονή κλειδαριά.

Χαρακτηριστικά Κλειδαριών Ασφαλείας Νέας Γενιάς

 • Σύστημα προστασίας του κυλίνδρου Defender κατασκευασμένο από επισκληρυμένο ατσάλι (ατσαλομαγγάνιο).
 • Περιστρεφόμενη πρόσοψη Defender για αντί-διατρητική προστασία κυλίνδρου.
 • Επιπλέον πλάκα ατσαλομαγγανίου στο εσωτερικό της κλειδαριάς.
 • Διπλό δίχτυ προστασίας αφαλού σε σχήμα Π, όπου πέρα από το defender ο αφαλός προστατεύεται και από την ίδια την κλειδαριά.
 • Κλείδωμα και της γλώσσας όταν κλειδώνουμε την πόρτα και όχι μόνο των πίρων – εκτροπέων.
 • Γρανάζι για καλύτερη και πιο αθόρυβη λειτουργία.
 • Διπλό σύστημα μπλοκαρίσματος Locking System για όλες τις κλειδαριές ασφαλείας σε περίπτωση προσπάθειας παραβίασης τους (καταπέλτης), το οποίο μπλοκάρει τους εκτροπείς – πίρους και η πόρτα δεν ξεκλειδώνει. Μπλοκάρισμα και αφαλού σε περίπτωση επέμβασης από διαρρήκτη.
 • Κάθε κλειδαριά ασφαλείας συνοδεύεται από αφαλό – κύλινδρο με πέντε ή τέσσερα κλειδιά υψίστης ασφαλείας σφραγισμένα σε ειδική συσκευασία με κάρτα ιδιοκτησίας. Σε κάθε περίπτωση όμως, από τη στιγμή που οι νέες κλειδαριές λειτουργούν με αφαλό έχετε τη δυνατότητα οποιασδήποτε επιλογής σε μάρκα, ποιότητα και τιμή.
 • Κύλινδροι με 8, 12 και 15 κωδικούς – μπίλιες. Κλειδιά ελεγχόμενης παραγωγής / μη αντιγράψιμα.
 • Σύστημα κατά του σπασίματος Snap Resistant (κάποιες εταιρείες κατασκευής το ονομάζουν διαφορετικά) σε ορισμένες επιλογές κυλίνδρων. Είναι επισκληρυμένο ατσάλι στο κάτω μέρος του αφαλού και καθόλα το μήκος του σε σχήμα U, όπου προσφέρει τεράστια αντίσταση και προστασία με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σπάσει.
 • Ειδική προστασία κυλίνδρων κατά του χτυπήματος anti-bumping και κατά του τρυπήματος anti-drilling. Στην ουσία είναι ατσάλινες μπάρες που βρίσκονται με κάθετη κατανομή στο εσωτερικό μέρος του αφαλού.
 • Σύστημα προστασίας anti picking που δρα κατά της εύρεσης του κωδικού του κλειδιού.
 • Σύστημα break secure για ορισμένους κυλίνδρους όπου σπάνε σε προεπιλεγμένα σημεία σε προσπάθεια παραβίασης. Το σύστημα του σπασίματος βρίσκεται και στις δύο πλευρές του και ο κύλινδρος συνεχίζει να λειτουργεί για τον κάτοχο του και μετά το σπάσιμο, εκτός και αν έχει καταστραφεί περαιτέρω.

mporoume-agorasoume-megisti-asfaleia-ligotera-xrimata

Επιπρόσθετα υπάρχουν θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας οι οποίες έχουν πάχος λαμαρίνας από 0,6 mm μέχρι και 1,5 mm και αντίστοιχα πάχος κάσας από 1,5 mm έως 2,5 mm. Συνεπώς είναι λογικό να μην κοστίζουν το ίδιο. Γιατί όταν επενδύεις στην ασφάλεια δεν μπορείς να βάλεις μόνο πόρτα ασφαλείας χωρίς να επιλέξεις και την πιο καλή κάσα που θα συγκρατεί την πόρτα.

Προφανώς και ο πελάτης που ψάχνει υψηλά επίπεδα ασφάλειας θα πρέπει να βρει ένα προϊόν που να τα συνδυάζει όλα στην καλύτερη δυνατή τιμή. Άλλο αυτό και άλλο να θέλει κάποιος την υψηλότερη ασφάλεια με τις χαμηλότερες τιμές. Είναι γεγονός ότι όλοι προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή τιμή σε πόρτα ασφαλείας, πάντα όμως, σε αναλογία ασφάλειας, αισθητικής και ποιότητας.

Μην ξεχνάμε βέβαια ότι το κόστος μιας πόρτας ασφαλείας κυρίως ανεβαίνει από τα διακοσμητικά στοιχεία (επενδύσεις, χειρολαβές κ.τ.λ.), και όχι τόσο από την καλύτερη ασφάλεια, την οποία μπορούμε να βρούμε σε σχετικά λογικές τιμές. Σίγουρα όμως δεν μπορούμε να την βρούμε σε πόρτες που κοστίζουν από 380 έως 500 ευρώ.

 

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΠΟΡΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ:

1 Σχόλιο. Leave new

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button