ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΛΙΟΥ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΟΙΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΥ ΤΥΠΟΥ – ΠΟΙΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ

Προσεγγίζοντας το θέμα από τεχνική άποψη, οι διαφορές σε κλειδαριές ασφαλείας νέου και παλιού τύπου είναι πάρα πολλές και θα τις αναλύσουμε σε άλλο άρθρο.

Η ουσία όμως της διαφοροποίησης τους (γιατί τα τεχνικά θέματα είναι και λίγο βαρετά), είναι ότι οι παλιές κλειδαριές, οι λεγόμενες χρηματοκιβωτίου (ονομάζονται έτσι γιατί η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιούνταν και σε χρηματοκιβώτια) παραβιάζονται σε 2 λεπτά με διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ οι κλειδαριές ασφαλείας νέου τύπου δεν παραβιάζονται.

Για να το πω πιο σωστά (επειδή ο όρος απαραβίαστο που χρησιμοποιούν πολλοί που βρίσκονται στο χώρο μας είναι υπερβολικός), παραβιάζονται μόνον με τη χρήση βαριών εργαλείων δηλαδή με κόπο, χρόνο και θόρυβο.

Άρα λοιπόν οι πόρτες ασφαλείας οι οποίες είναι εξοπλισμένες με την νέα κλειδαριά ασφαλείας μπορούμε να πούμε ότι διαθέτουν ένα καλό επίπεδο αντίστασης έναντι του διαρρήκτη, ο οποίος δεν θα επιλέξει την δική σας πόρτα, αλλά του γείτονα που θα είναι ή ξύλινη ή θα είναι πόρτα ασφαλείας που δεν θα διαθέτει την νέα κλειδαριά.

Από εκεί και πέρα όμως θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν αρκεί να έχουμε απλά την νέα κλειδαριά με κοντό κλειδί αφαλού και προστατευτικό κάλυμμα “defender”. Ακόμη και
αυτές οι κλειδαριές διαφοροποιούνται σε καλές και κακές, ποιοτικές και μη ποιοτικές κ.α. Συνεπώς και σε αυτές τις νέες κλειδαριές ασφαλείας θα πρέπει να προσέξουμε ποιο defender θα βάλουμε (ενισχυμένο ή όχι), τι σώμα κλειδαριάς θα βάλουμε (θα έχει καταπέλτη? Θα έχει γρανάζι?) και τι κύλινδρο θα βάλουμε (θα έχει antipicking? θα έχει antibumping?).

Όλα τα παραπάνω φυσικά θα πρέπει να συνδυάζονται με μια αξιόπιστη θωρακισμένη πόρτα ασφαλείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button