Όπως κανένα σύστημα ασφαλείας στον κόσμο δεν μπορεί να θεωρηθεί απαραβίαστο με την ακριβή έννοια του όρου, το ίδιο ισχύει και για τις κλειδαριές ασφαλείας νέου τύπου σε πόρτες ασφαλείας.

Αν επιλέξουμε το σωστό συνδυασμό νέας κλειδαριάς ασφαλείας, δηλαδή καλό και επώνυμο προστατευτικό κάλυμμα defender, σώμα κλειδαριάς με γρανάζια και διπλό καταπέλτη και έναν κύλινδρο ελεγχόμενης παραγωγής και αντιγραφής με σύστημα κατά του πικαρίσματος, της διάτρησης και του σπασίματος, τότε μειώνουμε πάρα πολύ τον κίνδυνο παραβίασης έως και τον μηδενίζουμε.
Θεωρητικά ακόμη και μία τέτοια κλειδαριά ασφαλείας θα μπορούσε να παραβιαστεί, όμως ο χρόνος που θα απαιτούνταν, ο θόρυβος που θα γινότανε και τα μέσα που θα έπρεπε να χρησιμοποιηθούν (βαριά εργαλεία όπως τροχοί, οξυγόνα κ.τ.λ.) καθιστούν την παραβίαση – διάρρηξη μη ρεαλιστική σε ένα π.χ. διαμέρισμα.

Όλα τα προϊόντα ασφαλείας είναι πιστοποιημένα με τις λεγόμενες κλάσεις ασφαλείας (Class) από 1 – 6. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η κλάση 1 παραβιάζεται με 5 διαφορετικά εργαλεία σε Α χρόνο. Η κλάση 2 με 4 διαφορετικά εργαλεία σε Β χρόνο και ούτε το κάθε εξής. Όσο πιο υψηλό επίπεδο ασφαλείας διαθέτει η κλειδαριά – πόρτα μας τόσο πιο πολύ θα καθυστερήσουμε, δυσκολέψουμε, αγχώσουμε τον επίδοξο διαρρήκτη και συνάμα τόσο πιο απίθανο θα είναι να μας επιλέξει.

Επομένως θα σας συμβούλευα να μην συμβιβάζεστε με κλειδαριές ασφαλείας αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας και να επιλέγετε επώνυμα προϊόντα. Καλό θα ήταν να ξοδέψετε το κάτι παραπάνω για να αγοράσετε κάτι ανώτερο, διότι και πιο ασφαλής θα είστε αλλά και θα το κρατήσετε για περισσότερα χρόνια.

Κλείνοντας να πω ότι μια καλή κλειδαριά ασφαλείας θα πρέπει να συνδυάζεται με μια καλή πόρτα ασφαλείας ώστε να έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε.

Δείτε περισσότερα για πόρτες ασφαλείας:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button