Δεν αρκεί να έχουμε την καινούργια κλειδαριά ασφαλείας, την λεγόμενη κυλίνδρου με γρανάζι και καταπέλτη.

Πρέπει να έχουμε και τον σωστό κύλινδρο – αφαλό και αν δεν τον έχουμε θα πρέπει να τον αντικαταστήσουμε με τον κατάλληλο.

Έχει παρατηρηθεί τα τελευταία 4 με 5 χρόνια ότι οι πόρτες ασφαλείας που είναι εξοπλισμένες με την νέα κλειδαριά ασφαλείας παραβιάζονται με τη μέθοδο του picking καθώς δεν είναι εξοπλισμένες με τον κατάλληλο κύλινδρο. Στην ουσία δηλαδή ξεκλειδώνουν – παραβιάζονται με κλειδί που είναι φτιαγμένο για να ανοίγει τον/τους συγκεκριμένους κυλίνδρους.

Κύλινδροι ασφαλείας για μέγιστη ασφάλεια

Καλοί αφαλοί με αντοχή σε διαρρηκτικά εργαλεία αλλά και στο πικάρισμα είναι συνήθως αυτοί που διαθέτουν όλα τα αντιδιαρρηκτικά μέσα (μπάρα ατσαλιού στο κάτω μέρος, πολυπλοκότητα κλειδιού, έλεγχος αντιγραφής κλειδιού, anti drilling, anti snapping προστασία κ.α.).

Οι κύλινδροι ασφαλείας που διαθέτουν όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι προφανώς και πιο ακριβοί αλλά μπορείτε να προμηθευτείτε και πιο οικονομικούς οι οποίοι να έχουν όμως κάποια από τα παραπάνω χαρακτηριστικά.

Εμπειρικά, όσο χειρότερος είναι ο κύλινδρος που έχουμε στην πόρτα μας τόσο πιο γρήγορα θα χρειαστεί να τον αλλάξουμε και αντίστροφα. Κυκλοφορούν κύλινδροι στην αγορά εδώ και μια δεκαετία οι οποίοι θεωρούνται ακόμη από τους ασφαλέστερους ενώ υπάρχουν καινούργιοι που ανοίγουν σε ένα λεπτό!

Συμπερασματικά και συμβουλευτικά θα σας έλεγα ότι όταν επιλέγετε κύλινδρο για την πόρτα σας δεν έχει σημασία τόσο ποιας εταιρείας είναι (cisa, iseo, mauer, multlock, dierre, magnum, evva, assa abloy, securemme κ.α.) όσο το να μην είναι ο φθηνότερος της συγκεκριμένης εταιρείας, αλλά να είναι ένα μεσαίο και άνω μοντέλο.

Η εταιρεία μας διαθέτει πολυετή εμπειρία σε πόρτες ασφαλείας και κλειδαριές ασφαλείας. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά, μέσω email ή να μας επισκεφθείτε στην  έκθεση της Alfino Door στην Αθήνα, όπου θα έχετε τη δυνατότητα να ενημερωθείτε για όλες τις πορτες που διαθέτουμε, ασφαλείας και πυρασφαλείας καθώς και όλες τις υπηρεσίες μας.

Δείτε περισσότερα για πόρτες ασφαλείας:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Fill out this field
Fill out this field
Δώστε μια έγκυρη ηλ. διεύθυνση.

Μενού
Shares
Call Now Button