ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ

ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ: Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ

Στα παλαιότερα χρόνια, οι κλειδαριές δεν είχαν ακριβώς, τη σημερινή σημασία. Λέγανε ότι κλειδώνουν την περιουσία τους, όταν τη βάζανε σε σημείο το οποίο θα την προστάτευε από να την αποκτήσει και την ιδιωτικοποιηθεί, κάποιος ξένος. Έτσι λέγαμε ότι είχαμε τις πρώτες κλειδαριές με μάλλον αμφίβολη ασφάλεια.

Για να σας δώσουμε ένα παράδειγμα, στην εποχή του αυτοκράτορα Annam, στην Ινδία, προστάτευαν τα τιμαλφή τους σε σεντούκια χωρίς κλειδαριές. Η προστασία τους παρέχονταν από τα σημεία τα οποία τοποθετούνταν, που δεν ήταν άλλα από σκοτεινά υπόγεια. Πολλές φορές όμως τοποθετούνταν σε μικρά, τεχνητά νησιά και σε κεντρικό σημείο, ώστε να περιτριγυρίζονται από πεινασμένους κροκόδειλους, για μέγιστη προστασία και ασφάλεια.

Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΓΙΑ ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ

Οι πρώτες κλειδαριές, με την τεχνική έννοια του όρου εμφανίζονται 4.000 χρόνια πριν, τις οποίες τοποθετούσαν κάθετα στην πόρτα για την ασφάλειά τους. Για να κλειδώσουν ή να ξεκλειδώσουν την πόρτα στην οποία την τοποθετούσαν, χρησιμοποιούσαν ξύλινα κλειδιά, τα οποία είχαν σκαλίσει με ένα μοναδικό τρόπο. Έτσι, η κάθε κλειδαριά, μπορούσε να ανοίξει με μόνο ένα κλειδί το οποίο δύσκολα αντιγράφονταν, καθώς είχε συγκεκριμένα σχέδια τα οποία εφάπτονταν επακριβώς με την αντίστοιχη κλειδαριά.

Η λειτουργία τους είναι περίπου η ίδια με αυτήν που χρησιμοποιούμε και σήμερα. Οι Ρωμαίοι και οι Κινέζοι, ήταν αυτοί που διέδωσαν αυτήν τη μορφή της κλειδαριάς, με τους δεύτερους να πηγαίνουν ένα βήμα παρακάτω, κάνοντας χρήση μπρούτζου για την κατασκευή κλειδαριών για τη μεταφορά εμπορευμάτων. Οι Πέρσες πρωτοπόροι στον τομέα της εποχής, κατασκεύασαν τις πρώτες κλειδαριές ασφαλείας.

Οι Άγγλοι ήταν αυτοί που φτιάξανε τις πρώτες μεταλλικές κλειδαριές, απλές κατασκευαστικά και περίπου ίδιας αρχιτεκτονικής με κλειδαριές που βρίσκουμε ακόμα και σήμερα. Εκείνη η εποχή ήταν αυτή που οι κλειδαριές, χρησιμοποιήθηκαν κατά κόρον ως έργα τέχνης. Στο Μεσαίωνα, οι Γερμανοί κατασκευαστές, έφτιαχναν κλειδαριές και ασφαλιστικά συστήματα για τους ευγενείς με περίτεχνα σκαλιστά σχέδια, προσαρμοσμένα στη διαρρύθμιση του εκάστοτε παλατιού. Λόγω του όγκου τους, παρέμειναν κοινά εκθέματα.

ΟΙ ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ ΣΤΑ ΠΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΧΡΟΝΙΑ

Οι κανόνες λειτουργίας στις κλειδαριές, παραμένει ο ίδιος και είναι περίπου στα σημερινά μέτρα. Κάποια χρόνια πριν, τα κτήρια ήταν πολύ πρόχειρα κτισμένα και ένας επιτήδειος διαρρήκτης, θα μπορούσε εύκολα να καταστρέψει τους τοίχους και να φτάσει τα σεντούκια, στα οποία διαφυλάσσαμε την περιουσία μας.

Γιαυτό το λόγο, άρχισαν οι κατασκευές μεγάλων και ισχυρών σεντουκιών φτιαγμένα από ατσάλι και ενισχυμένες κλειδαριές για την προστασία της περιουσίας μας. Ακόμα όμως και αυτές δεν είχαν την κατάλληλη ασφάλεια, καθώς μπορούσαν να ανοίξουν με κάποιο δυναμίτη κι έτσι οδηγηθήκαμε σε κλειδαριές με κωδικούς και στα χρηματοκιβώτια.

ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΟΡΤΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Στις μέρες μας, προστατεύουμε τον προσωπικό μας χώρο και τα άτομα που αγαπάμε με κλειδαριές ασφαλείας για πόρτες ασφαλείας, ή θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας, για μέγιστη ασφάλεια. Στην AlfinoDoor θα βρείτε κλειδαριές ασφαλείας για κάθε πόρτα ασφαλείας, συνοδευμένα από τα αντίστοιχα κλειδιά ασφαλείας. Τα τελευταία θα τα παραλάβετε σε 4 ή 5 αντίγραφα και κάρτα ιδιοκτησίας, που σημαίνει ότι έχετε άριστη προστασία από αντιγραφή τους.

Επικοινωνήστε μαζί μας και ρωτήστε μας κάθε απορία για να σας βοηθήσουμε να βρείτε αυτό που θέλετε και ταιριάζει με τις ανάγκες σας. Επισκεφτείτε το φυσικό μας κατάστημα στην Αθήνα και ενημερωθείτε από το έμπειρο προσωπικό μας για πόρτες ασφαλείας και κλειδαριές ασφαλείας για την πόρτα σας, καθώς και λοιπά παρελκόμενα, όπως ψηφιακό ματάκι πόρτας και πόμολο για πόρτα ασφαλείας.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ:

Μενού
Shares
Call Now Button